Puheenjohtaja Jussi Halla-aho uskoo perussuomalaisten kasvattavan paikkamääräänsä Euroopan parlamentissa.

Euroopan parlamentin vaalit pidetään reilun kahden viikon kuluttua. Suomesta valitaan 13,5 edustajaa. Puolikas tarkoittaa sitä, että kun Britannian EU-ero toteutuu, osa siltä vapautuvista paikoista jaetaan muiden jäsenmaiden kesken. Suomi on silloin saamassa 14. paikan.

– Kannatuslukujen valossa meillä on mahdollisuus lisätä paikkamääräämme kahdesta kolmeen, uskoo perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho.

Kansallismielisille puolueille vaalivoitto

Halla-aho painottaa, että eurovaaleilla on valtava merkitys monestakin syystä.

– Ensinnäkin kansallismieliset puolueet ovat saamassa historiallisen vaalivoiton kaikkialla Euroopassa. Tämä vie eurooppalaista keskustelua ja päätöksentekoa järkevämpään suuntaan ja vaikuttaa konkreettisesti yhteiseen lainsäädäntöön. Perussuomalaiset voivat olla osa tätä kehitystä.

– Kun kuulumme mahdollisimman suureen ryhmään Euroopan parlamentissa, olemme paljon kokoamme suurempi vaikuttaja, Halla-aho sanoo.

”Olemme tulleet jäädäksemme”

Suurin ja välittömin vaikutus eurovaalien tuloksella on kuitenkin kotimaan politiikkaan.

– Mitä paremmin perussuomalaiset menestyvät, sitä enemmän muilla puolueilla puntti tutisee. Myös eurovaaleissa meidän pitää osoittaa, että olemme tulleet jäädäksemme, Halla-aho painottaa.

– Siksi pyydän sekä puolueemme aktiiveja että ehdokkaita venymään vielä pari viikkoa turuilla ja toreilla, vaikka vaaliähkyä varmasti pukkaa yhdellä jos toisellakin.

SUOMEN UUTISET