Pääministeri Jyrki Katainen puhui tänään Strasbourgissa pidettävässä Euroopan parlamentin täysistunnossa EU:n tulevaisuudesta. Katainen puhui reilusta ja pragmaattisesta integraatiosta ja kertoi Suomen tukevan sitä.  Pääministeri Kataisen mukaan integraation on perustuttava eurooppalaisiin arvoihin, kuten demokratiaan. Tämän lisäksi Katainen toi esiin, että hän hyväksyy Suomen maksuosuuden kasvun unionissa.

Perussuomalaisten europarlamentaarikko Sampo Terhon mielestä nämä ovat epämääräisiä linjauksia ja erityisesti hallituksen kanta liittovaltiokehitykseen on yhä epäselvä.

– Suomen hallitus on ollut osaltaan hyväksymässä päätöksiä, joilla pala kerrallaan ollaan valmiit siirtämään päätöksentekoa Brysseliin ja kaventamaan kansallista suvereniteettiamme, Terho huomauttaa.

Perussuomalaisilta vaaditaan usein vaihtoehtoja ja selkeitä kantoja. Olisi toivottavaa, että pääministeri Katainen ottaisi nyt selkeän kannan ja kertoisi koko hallituksen puolesta, tarkoittaako ”reilu” integraatio liittovaltion hyväksymistä – tai vähintään, onko Suomi EU:n kehittämisessä lähempänä Saksan liittovaltiomyönteistä vai Iso-Britannian jäsenmaiden itsenäisyyttä painottavaa linjaa, Terho vaatii.

Tagit