Perussuomalaisilla on nuorten keskuudessa vankka kannatus. Presidentinvaalien aikaan järjestetyssä varjovaalissa koululaiset äänestivät Timo Soinin toiselle kierrokselle ja mielipidemittauksissa perussuomalaiset on nuorten äänestäjien keskuudessa toiseksi suosituin puolue.

Ongelmana kuitenkin on ollut nuorten alhainen äänestysinto ja tästä johtuen avainasemassa koko puolueen vaalimenestykselle on sillä, lähtevätkö nuoret liikkeelle äänestyspäivänä.  Vanhat puolueet ovat onnistuneet vieraannuttamaan nuoret politiikasta, mutta on tärkeää nostaa esiin se, kuinka tärkeää nuorten itsensä kannalta on äänestää ja osallistua yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. Huominen luodaan tämän päivän päätöksillä.

Siinä missä vanhat puolueet kuvittelevat voivansa lakaista yhteiskunnan ongelmat maton alle, joutuvat tämän päivän nuoret elämään siinä tulevaisuuden yhteiskunnassa, joka tänä päivänä tehtävillä poliittisilla päätöksillä luodaan. Pitkään jatkunut vastuuton talouspolitiikka, jossa niin kunnat kuin valtiokin on elänyt yli varojensa, kostautuu tämän päivän nuorille, joille nyt vallassa olevat sukupolvet jättävät perinnökseen velkaantuneen yhteiskunnan.

Epäonnistunut maahanmuuttopolitiikka ja sen ongelmista hyssyttely kostautuvat niin ikään nuorille, jotka joutuvat elämään siinä monikulttuurisessa yhteiskunnassa, jonka tämän päivän vastuuttomat ”maailmanparantajat” luovat. Vallan keskittäminen taas vie pohjaa lähidemokratialta ja kansanvallalta, niin pakotettujen kuntaliitosten muodossa, kuin Euroopan tasolla liittovaltiokehityksen edetessä. Taas kerran tämän päivän nuoret joutuvat kärsimään siitä kansanvallan kaventumisesta, jonka nykyiset päättäjät päätöksillään aiheuttavat.

Yhteiskunnassa kytee monia aikapommeja, joita vallassa olevien sukupolvien edustajat ovat vastuuttomalla politiikallaan olleet luomassa. Yhtälailla nuorison pahaolo näkyy jo nyt yhteiskunnassa nuorisotyöttömyyden ja syrjäytymisen muodossa.

Perussuomalaiset on politiikan ryhtiliike, joka puuttuu näihin ongelmiin. Perussuomalaisten ehdokaslistoilla on satoja nuoria, jotka ovat valmiit asettamaan itsensä likoon vanhojen puolueiden luomien ongelmien ratkaisemiseksi.

Nuori – käytä ääntäsi! Sinulla on tuhat syytä äänestää tulevissa kuntavaaleissa!

Simo Grönroos

Pääsihteeri, Perussuomalaiset Nuoret

Tagit