Hallituksen tunnelma kuin vaalit olisivat viikon päästä, vaikka hallitustyötä pitäisi kestää vielä pari vuotta, sanoi Pekka Haavisto tiistaiaamuna Ylen Ykkösaamussa. Haavisto on vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja.

– On ollut monenlaista Himas-raporttia, jotka ovat syöneet pääministerinkin jaksamista. Kuuden puolueenhallituksessa toivoisin kuitenkin, että myös johtajuus ja pääministerin henkiset voimavarat olisivat kunnossa ja tallella, jotta pääministeri pystyisi vetämään linjoja yhteen ja varmasti nämä kohut ovat sitäkin syöneet, Haavisto ruotii pääministeri Jyrki Kataisen  jaksamista.

Verouudistuksessa oli kovaa turbulenssia. Kuitenkin korjausliike saatiin aikaan, vaikkakaan ei kaikilla tyylipisteillä. Sote-uudistuksessa Petteri Orvon (kok.) työryhmä sai ratkaisun aikaan.

– Tämähän oli poikkeuksellinen menettely. Ajattelin itse, että jos asia työnnetään eduskuntaryhmien puheenjohtajille niin siitä ei tule mitään, mutta yllättäen siitä tuli. Tässä on ollut sellaisia ihmepelastuksia parikin kappaletta, osinkoverohomma yksi ja soteratkaisu toinen, Haavisto tuumaili.

PS VERKKOTOIMITUS