Elokapinan sisäisellä keskustelupalstalla fantasioidaan massamurhalla: “Pyhää veristä raivoa”, “veristä lihamössöä”, “veriset pylväät, verta valuvat portaat”
Elokapinan sisäiseltä keskustelupalstalta tihkuu erittäin huolestuttavia viestejä.
Kimmo Mäntylä, Lehtikuva
Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kiistää RKP:n puheenjohtajan puolustusministeri Carl Haglundin väitteen, jonka mukaan Soini olisi häpäissyt Suomea BBC:n Hardtalk-ohjelmassa.
Ohjelmassa tentattiin Soinia kansanedustaja Jussi Halla-ahon kiirastulesta. Haglund väitti Soinin suhtautuneen haastattelussa rasistisiin ilmiöihin vähättelevästi ja vahingoittaneen Suomen mainetta BBC Worldin 350 miljoonan katsojan silmissä.
Soini vastasi syytöksiin Ylen haastattelussa. Hän kiisti jyrkästi väitetyn häpäisyn ja piti outona ja huonosti harkittuna, että ministeriltä tulee tällaista palautetta.
– Näyttää Haglundille ottavan koville, että tällaiseen Hardtalkiin on Soini kutsuttu puhumaan. Ei puolueessa ole mitään rasismia. Sen, että hän syyttää minua tällaisesta, jätän omaan arvoonsa. Jokainen joka minut tuntee tietää, että nämä ovat täysin perättömiä. Kaikki rasistiset rikokset tuomitsen, en hyväksy minkäänlaisia rikoksia, en talousrikollisuutta, en rasistista rikollisuutta enkä minkäänlaista muutakaan. Tässä näyttää ministerillä olevan tarkoitus huomauttaa, että tällainenkin puolue kuin RKP on olemassa, Soini totesi Ylen haastattelussa.
Plokissaan Soini pahoittelee, että media jätti suurimman osan ohjelman annista käsittelemättä keskittymällä vain runsaan kolmen minuutin pätkään, joka koski Haglundin esille nostamia asioita. Käsittelemättä jäivät EU-sopimusten vastaiset tukipaketit, joista oli tullut myönteistä palautetta Kanadaa ja Indonesiaa myöten.
Samalla Haglund kuitenkin huolehti siitä, että Soinin esiintyminen maailmankuulussa Hardtalkissa pääsi Suomessa pääuutisiin asti.
Hakkarainen ei ole moksiskaan
BBC:n haastattelussa kysyttiin myös, miksei Soini erottanut kansanedustaja Teuvo Hakkaraista (ps.) puolueesta jatkuvasta “n-sanan” käytöstä. Hakkarainen toteaa Keskisuomalaisessa, että hänet on leimattu tämän yhden sanan perusteella, mutta se sana ei tee hänestä rasistia. Eikä hän ollut BBC:n maininnasta moksiskaan.
– Minun Aapisessa luki a:n kohdalla Aapeli ja n:n kohdalla jotain muuta, mitä ei saa enää sanoa. Koululaitoksen tekemä virhe, mutta nyt syntipukki tehdään jostain muusta. Se minun Aapeli on kaiken pahan alku ja juuri, Hakkarainen sanoo.
N-sanaa käytetään Hakkaraisen mukaan joka paikassa arkikielessä, mutta eduskunnassa se on kriminalisoitu, kuten moni muukin sana.
– Minä olen ollut Hondurasissa useita kertoja ja asunut siellä kahden tummaihoisen, mummon ja papan, luona. Kannoin heille puut ja kävin kaupassa. Ei ne rasistit yleensä tällaista tee, vai tekeekö?
Ministeri Haglundin puuttumista Hakkarainen sen sijaan hämmästyy.
– Sehän on käpykaartilainen ja silti Suomen puolustusministeri. Hän on tuollaisessa asemassa, eikä hänellä ole siihen minkäänlaisia perusteita. Miten silloin voi edes ottaa kantaa asiaan?
PS VERKKOTOIMITUS
Artikkeliin liittyvät aiheet
Viikon suosituimmat
Elokapinan sisäiseltä keskustelupalstalta tihkuu erittäin huolestuttavia viestejä.
SDP:n varapuheenjohtaja Nasima Razmyarin mukaan maahanmuuttajien huonot Pisa-tulokset johtuvat muun muassa sosioekonomisesta asemasta ja tukitoimia tulisi tarkastella paremmin. Sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja Ari Koponen tyrmää demaripomon väitteet.
Tällä hetkellä Suomen ylivoimaisesti suosituin kansalaisaloite ajaa anarkistiliike Elokapinan kieltämistä. Lainsäädäntöuudistusehdotuksen ja ryhmittymän lakkauttamisen lisäksi aloite samalla lähettää vahvan viestin radikaalisti toimiville ympäristöaktivisteille. - Viesti on selvä. Kansa ei hyväksy Elokapinan laitonta toimintaa. Mielenosoittaminen ja sananvapaus ovat tärkeitä asioita mutta asiat täytyy hoitaa lakien ja asetusten mukaan, aloitteen tekijät kertovat Suomen Uutisille.
Punainen armeijakunta (RAF) oli Saksan liittotasavallassa 1970-luvulla vaikuttanut äärivasemmistolainen terroristiryhmä, jonka tavoitteena oli kommunistinen kansannousu. Baader-Meinhof-ryhmänä tunnettu RAF vastusti kapitalismia. Se murhasi iskuissaan kymmeniä ihmisiä.
Sunnuntai-iltojen ohjelmapaikoille on kiihtyvään tahtiin ilmestynyt sellaisia klassikkouusintoja, kuin ”Laitaoikeisto jyräsi voittoon” ja ”Vaalitulos: YLE hävisi jälleen”. Viimeisin versiointi ja mediaväen vaikerointi nähtiin sunnuntaisissa Itävallan parlamenttivaaleista, kirjoittaa kansanedustaja Onni Rostila kolumnissaan.
Ajatuspaja Suomen Perustan tänään julkaisema vaestokello.fi-palvelu kuvaa maahanmuuttajataustaisten ihmisten osuutta Suomessa. Pääkaupunkiseudulla vieraskielisten ihmisten osuus kasvaa kiihtyvää tahtia.
Helsingin Kaisaniemen kupeilla usein liikkuva perussuomalaisten kansanedustaja Mikko Polvinen näkee puistossa päivittäin Suomen sisäisen turvallisuuden löperöjen ratkaisujen ja sinisilmäisen maahanmuuttopolitiikan aiheuttamat ongelmat käsinkosketeltavina.