

Kimmo Mäntylä, Lehtikuva
Haglund, Hardtalk ja Hakkaraisen halonkanto
Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kiistää RKP:n puheenjohtajan puolustusministeri Carl Haglundin väitteen, jonka mukaan Soini olisi häpäissyt Suomea BBC:n Hardtalk-ohjelmassa.
Ohjelmassa tentattiin Soinia kansanedustaja Jussi Halla-ahon kiirastulesta. Haglund väitti Soinin suhtautuneen haastattelussa rasistisiin ilmiöihin vähättelevästi ja vahingoittaneen Suomen mainetta BBC Worldin 350 miljoonan katsojan silmissä.
Soini vastasi syytöksiin Ylen haastattelussa. Hän kiisti jyrkästi väitetyn häpäisyn ja piti outona ja huonosti harkittuna, että ministeriltä tulee tällaista palautetta.
– Näyttää Haglundille ottavan koville, että tällaiseen Hardtalkiin on Soini kutsuttu puhumaan. Ei puolueessa ole mitään rasismia. Sen, että hän syyttää minua tällaisesta, jätän omaan arvoonsa. Jokainen joka minut tuntee tietää, että nämä ovat täysin perättömiä. Kaikki rasistiset rikokset tuomitsen, en hyväksy minkäänlaisia rikoksia, en talousrikollisuutta, en rasistista rikollisuutta enkä minkäänlaista muutakaan. Tässä näyttää ministerillä olevan tarkoitus huomauttaa, että tällainenkin puolue kuin RKP on olemassa, Soini totesi Ylen haastattelussa.
Plokissaan Soini pahoittelee, että media jätti suurimman osan ohjelman annista käsittelemättä keskittymällä vain runsaan kolmen minuutin pätkään, joka koski Haglundin esille nostamia asioita. Käsittelemättä jäivät EU-sopimusten vastaiset tukipaketit, joista oli tullut myönteistä palautetta Kanadaa ja Indonesiaa myöten.
Samalla Haglund kuitenkin huolehti siitä, että Soinin esiintyminen maailmankuulussa Hardtalkissa pääsi Suomessa pääuutisiin asti.
Hakkarainen ei ole moksiskaan
BBC:n haastattelussa kysyttiin myös, miksei Soini erottanut kansanedustaja Teuvo Hakkaraista (ps.) puolueesta jatkuvasta ”n-sanan” käytöstä. Hakkarainen toteaa Keskisuomalaisessa, että hänet on leimattu tämän yhden sanan perusteella, mutta se sana ei tee hänestä rasistia. Eikä hän ollut BBC:n maininnasta moksiskaan.
– Minun Aapisessa luki a:n kohdalla Aapeli ja n:n kohdalla jotain muuta, mitä ei saa enää sanoa. Koululaitoksen tekemä virhe, mutta nyt syntipukki tehdään jostain muusta. Se minun Aapeli on kaiken pahan alku ja juuri, Hakkarainen sanoo.
N-sanaa käytetään Hakkaraisen mukaan joka paikassa arkikielessä, mutta eduskunnassa se on kriminalisoitu, kuten moni muukin sana.
– Minä olen ollut Hondurasissa useita kertoja ja asunut siellä kahden tummaihoisen, mummon ja papan, luona. Kannoin heille puut ja kävin kaupassa. Ei ne rasistit yleensä tällaista tee, vai tekeekö?
Ministeri Haglundin puuttumista Hakkarainen sen sijaan hämmästyy.
– Sehän on käpykaartilainen ja silti Suomen puolustusministeri. Hän on tuollaisessa asemassa, eikä hänellä ole siihen minkäänlaisia perusteita. Miten silloin voi edes ottaa kantaa asiaan?
PS VERKKOTOIMITUS
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Viikon suosituimmat


Seksuaalista väkivaltaa Saksassa torjuvat uimahallijulisteet saavat kritiikkiä – kuvissa ahdistelijoiksi esitetään valkoisia naisia ja miehiä
Kahdeksan alaikäistä tyttöä on joutunut seksuaalisen ahdistelun kohteeksi Saksan Gelnhausenin ulkouimalassa. Epäiltyinä on neljä syyrialaista miestä. Tapaus on herättänyt laajaa keskustelua Saksan uimahallien turvallisuudesta. Samalla Kölnin kaupungin uimahalleihin asennetut seksuaalisesta väkivallasta varoittavat julisteet ovat joutuneet arvostelun kohteeksi, sillä niiden katsotaan esittävän ahdistelijoina sellaisia ryhmiä, jotka tilastojen mukaan syyllistyvät näihin tekoihin kaikkein harvimmin.

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Teemu Keskisarja: Seuraavalla hallituskaudella osa Yle-verosta pitää ohjata riippumattomille ja puolueettomille medioille
Perussuomalaisten 1. varapuheenjohtaja Teemu Keskisarja esittää Yleisradion kutistamista siten, että seuraavalla hallituskaudella osa Yle-verosta ohjattaisiinkin riippumattomille ja puolueettomille medioille. - Yle-veron maksajat jatkossa valitkoot itse rahoituskohteita omissa veroilmoituksissaan, Keskisarja linjaa.

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Iranilaisjohtaja käynnisti varainkeruun Trumpin ja Netanjahun salamurhaa varten: ”Tätä tehdään Euroopassa 10–20 miljoonalla dollarilla”
Kovan linjan iranilainen islamistijohtaja Abdolmajid Kharaghaani on ilmoittanut sosiaalisessa mediassa varainkeruukampanjasta Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Israelin pääministerin Benjamin Netanjahun tappamiseksi. Myös Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n pääjohtaja Rafael Grossin pää on pölkyllä - hänelle vaaditaan teloitusta Iranin valtionmediassa.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.
Uusimmat

Ansiotuloverotuksen vähennykset tasaavat tulonjakoa Suomessa

Perussuomalaisten kannattajat erottuvat kaikkein menokriittisimpinä
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää