Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen pitää hyvänä sitä, että ministeri Heidi Hautalalla oli selkärankaa erota. Tämä ei kuitenkaan Hakkaraiselle riitä.

– Vaadin, että myös muunneltua totuutta kertonut työ- ja elinkeinoministeriön virkamies Pekka Timonen vapautetaan toimestaan. Hänet täytyy myös asettaa vastuuseen tässä tilanteessa. Virkamies on ministeri Hautalaa suojellakseen syyllistynyt asioiden vääristelyyn kertomalla aiemmin, että hän oli vastuussa rikosilmoituksen tekemättä jättämisestä ja että hän on toiminut itsenäisesti. Hän paljasti myös asenteensa, koska koki oikeaksi rikosilmoituksen tekemättä jättämisen. Kuinka tällainen virkamies voi toimia ministeriössä, jonka tärkeimmät sidosryhmät ovat Suomessa toimivat yritykset? Hakkarainen kysyy.

– Valtionyhtiöt toimivat tiukoissa kilpailuttamisasetelmissa. Valtiollinen Arctia Shipping yrittää täysin laillisin toimin hakea lisätuloa offshore-liiketoiminta alueelta. Ei ole oikein, että maamme hallituksen siunauksella sen toimintaa saisi Greenpeace tai joku muu vastaava järjestö häiritä ilman mitään rikosoikeudellisia seuraamuksia. On myös väärin, että virkamies ministeriä suojellakseen ottaa syyt niskoilleen.

PS VERKKOTOIMITUS