Puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps.) otti eilen europarlamentissa kantaa YK:n eteenpäinpuskemaan GCM-siirtolaissopimukseen.

Halla-aho kommentoi:

”GCM-sopimus (Global Compact for Migration) ei ole oikeudellisesti sitova asiakirja. Siitä huolimatta Yhdysvallat, Australia ja moni EU-maa ovat ilmoittaneet jättäytyvänsä sen ulkopuolelle, koska katsovat, että liittyminen rajoittaisi heidän maansa lainsäädännöllistä toimintavapautta maahanmuuttoon liittyvissä kysymyksissä.

Sisältönsä puolesta GCM on harhaanjohtava ja vaarallinen asiakirja. Edessämme on vuosisata, jonka aikana Eurooppaan tulee kohdistumaan massiivinen muuttopaine Afrikasta ja Lähi-idästä. Kyseessä on uhka meidän yhteiskuntiemme olemassaololle. Tämän mittakaavan ongelmaa ei voida ratkaista keskittymällä maahanmuuttopolitiikassa yksinomaan siirtolaisten oikeuksiin, tai avaamalla uusia, laillisia väyliä Eurooppaan, tai hiljentämällä kritiikki vihapuhelainsäädännöllä.

Me tarvitsemme tehokkaita työkaluja rajoittaaksemme massamaahanmuuttoa kolmannesta maailmasta. GCM ei tarjoa sellaisia työkaluja, joten kaikkien EU:n jäsenmaiden olisi viisasta vetäytyä siitä.”

Halla-aho julkaisi videon on myös Facebook-sivuillaan. Hän huomautti samalla:

– On merkillepantavaa, että vaikka GCM ”ei ole sitova”, tekstissä kerrotaan 86 kertaa, mihin kaikkeen sopimusosapuolet ”sitoutuvat”.

SUOMEN UUTISET