Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho (ps.) esittää turvapaikanhakijoiden majoittamista parakkikylän rakentamista Ruotsin rajan välittömään läheisyyteen. Turvapaikanhakijat majoitettaisiin sinne hakemusten käsittelyn ajaksi.

– Yksi toteuttamiskelpoinen keino leikata vastaanottokustannuksia, ehkäistä turvapaikanhakijoilla tehtävää tilanvuokrausbisnestä ja vähentää Suomen houkuttelevuutta olisi rakentaa Ruotsin vastaisen rajan välittömään läheisyyteen valtava parakkikylä, johon kaikki hakijat sijoitettaisiin hakemusten koko käsittelyn ajaksi. Majoitustilat minimistandardeilla ja kaikki rahallinen tuki pois, Halla-aho esittää.

Halla-ahon mukaan Frontexin mukaan EU-alueelle on tammi-elokuussa saapunut laittomasti 506 536 henkeä, kun määrä viime vuoden samalla jaksolla oli 161 780. Tulijoita oli elokuussa lähes 160 000.

– Tulijat eivät siis lopu, ja tällä hetkellä suuri osa irakilaisista pyrkii Suomeen. On aivan selvää, että jos uusia turvapaikanhakijoita tulee 500–1000 kappaletta vuorokaudessa, nykyinen majoitusmalli, eli ihmisten kuskaaminen pitkin Suomea, on pian tiensä päässä. Jumppasalit loppuvat.

– Kaikkia turvapaikanhakijoita ei ohjaa Suomeen inhimillinen hätä ja vaino vaan Suomen liberaalit käytännöt kansainvälisen suojelun myöntämisessä ja perheenyhdistämisissä sekä anteliaat sosiaalietuisuudet. Lisäksi Suomelta puuttuu palautussopimukset keskeisten turvapaikanhakijoiden lähtömaiden kanssa. Tulijavirta on saatava katkeamaan pikaisilla toimenpiteillä, europarlamentaarikko korostaa.

– Olen kohtuullisen varma, että muut kuin todellista hätää pakenevat tulijat palaisivat viikon kuluessa Ruotsiin. Kun Ruotsi ei enää pystyisi tuuppamaan tulijoita Suomen riesaksi, se joutuisi valvomaan Tanskan vastaista rajaansa ja Tanska omaa etelärajaansa. Sisärajojen valvonta ja epäterveiden vetovoimatekijöiden purkaminen ovat ainoa keino lopettaa hallitsematon tilanne ja turvapaikkashoppailu EU:n sisällä, Halla-aho toteaa.

SUOMEN UUTISET