Puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps.) viestittää hallituksen muodostamista pohtiville keskustalle ja sdp:lle yhteistyömahdollisuuksista. Perussuomalaisten kynnyskysymykset eivät Halla-ahon mukaan ole yhteensovittamattomassa ristiriidassa keskustan eivätkä maltillisten sosialidemokraattien tavoitteiden kanssa. Hän muistuttaa myös siitä, miten tuhoisaa puolueiden kannatukselle on roikkua vihreiden apupuolueena.

Halla-aho kirjoittaa Facebookissa:

”Ennenaikaiset eduskuntavaalit olisivat tässä epätavallisessa tilanteessa erittäin perustellut. Ymmärrettävistä syistä keskustalla ja demareilla ei vaaleihin ole halua.

Totean kuitenkin ystävällisesti, että vaikka kumpikin puolue luulee jo ottaneensa pohjakosketuksen, pohjaan on kummallakin puolueella vielä yli 10 prosenttiyksikköä matkaa. Suunta on kummallakin sama, jos ne kitkuttavat eteenpäin tällä hallituspohjalla.

Perussuomalaisten kynnyskysymykset eivät ole yhteensovittamattomassa ristiriidassa keskustan eivätkä maltillisten sosialidemokraattien tavoitteiden kanssa. Me olemme valmiita yhteistyöhön kummankin puolueen kanssa, mutta tämä edellyttää vihreiden ja rkp:n heivaamista ulos hallituksesta.

Etenkin keskustan on syytä miettiä asiaa hyvin tarkkaan. Haluatteko selitellä seuraavat kolme ja puoli vuotta äänestäjillenne sitä, että sisä-, ulko- ja ympäristöministeriötä hallitsevat vihreät romuttavat turvapaikkajärjestelmän, junailevat salaisilla operaatioilla isis-naisia Suomeen, rekrytoivat hunnutettuja islamisteja poliiseiksi ja tekevät teollisuuden ja maatalouden toimintaympäristön entistä tukalammaksi?”

Perussuomalaiset jätti tänään vastauksensa hallitustunnustelija Antti Rinteelle (sdp.).

Korjaus 7.12.2019 klo 19:51. Korjattu ingressissä kokoomus sdp:ksi.

SUOMEN UUTISET