Olisi ollut palvelus demokratialle, jos Rinteen eroilmoituksen myötä olisi järjestetty uudet eduskuntavaalit, sanoo perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio.

Kun kansa äänesti eduskuntavaaleissa viime keväänä, oli kaikille selvää, että sdp:n pääministeriehdokas oli Antti Rinne. Näin Rinteestä tulikin vaalivoiton jälkeen hallitustunnustelija.

– Silloin käytiin teatterimaiset hallitusneuvottelut, joissa ei neuvoteltu tulevan hallituksen kokoonpanosta tosissaan, vaan vihervasemmisto oli sulkenut vaalien toisiksi suurimman puolueen, perussuomalaiset, ulos heti kättelyssä. Nyt näimme hiljattain vanhan hallituksen kaaduttua toiset tuollaiset teatterimaiset hallitusneuvottelut, joissa kaikki tiesivät, että niitä ei käydä tosissaan vaan ne olivat läpihuutojuttu, sanoo perussuomalaisten ryhmäpuheenvuoron pitänyt Ville Tavio.

– Demokratian kannalta on surkeaa, että sekä toiseksi suurin että kolmanneksi suurin puolue jätettiin pois. Demokratian kannalta on surkeaa, että pääministerin valitsi kansan sijaan sosiaalidemokraattien puolue-eliitti. Demokratian kannalta on surkeaa, että keskustan äänestäjät petettiin ja keskustan vallanhimosta tuli vihervasemmistohallituksen kasassa pitävä liima.

Vihervasemmisto ei kuuntele suomalaisia

Tavio sanoo Marinin hallituksen jatkavan suoraan sitä Suomelle haitallista politiikkaa, mihin Rinteen hallitus jäi.

– Hallitus on viemässä Suomea turmioon ja vieläpä vastoin kansan tahtoa, sillä kansa ei äänestänyt tämän hallituskokoonpanon puolesta. Tilanne vain pahenee, sillä kansa ei äänestänyt Sanna Marinia pääministeriksi. Marin ei käynyt eduskuntavaaleihin pääministeriehdokkaana ja mikäli olisikin käynyt, ei sdp todennäköisesti olisi pääministeripuolue.

– Olisi ollut palvelus demokratialle, jos Rinteen eroilmoituksen myötä olisi järjestetty uudet eduskuntavaalit. Koska näin ei tehty, ei voida osoittaa, että tämä hallitus tai Marinin pääministeriys ovat ansainneet kansan luottamuksen. Tämä voitaisiin mitata uusilla ennenaikaisilla eduskuntavaaleilla, mutta vihervasemmisto pitää ennemmin kiinni vallastaan kuin kuuntelisi kansan ääntä, Tavio toteaa.

”Täyttä kansan aliarviointia”

Tavion huomauttaa, ettei hallitusohjelmaan ei tehty parannuksia, ja koko hallituksen eroaminen sekä uuden hallituksen muodostaminen osoittautuivat silkaksi poliittiseksi teatteriksi.

– Juuri eronnut ministeri Sirpa Paatero nimitettiin heti takaisin ministeriksi ennen kuin presidentti oli edes ehtinyt myöntää eroa! Antti Rinne taas hyppäsi suoraan varapuhemieheksi sen jälkeen, kun oli menettänyt luottamuksen. Tämä on täyttä kansan aliarviointia.

Lisää velkaa ja veronkiristyksiä

Perustuslain mukaan ministereiden on oltava rehelliseksi tunnettuja Suomen kansalaisia.

– Kyse on kelpoisuusvaatimuksesta, jolla ei taida enää olla paljoakaan merkitystä. Politiikan uskottavuus on kriisissä. Samaan aikaan meitä uhkaavat uudet vaaran vuodet, kun vihervasemmiston katastrofaalinen politiikka jatkuu. Työllisyystoimet loistavat yhä poissaolollaan. Viennin ja talouskasvun turvaamisen sijaan hallitus keskittyy EU pöydissä nöyristelyyn ja ilmastovouhotukseen, Tavio sanoo.

– Sdp:n ja keskustan suhmurointi on johtanut Suomen edun vastaiseen hallitusohjelmaan. Hallituksen politiikalla suomalaisten asumisen ja autoilun kustannukset tulevat entisestään nousemaan. Hallitus myy valtion omaisuutta, kiristää verotusta, heikentää ostovoimaa ja ottaa aina vain lisää velkaa.

Perussuomalaiset ovat erittäin huolissaan siitä, että aikana kun Suomen tulevaisuuden ja turvallisuuden kannalta eletään kriittisiä aikoja, on vallassa keskustan tuella Marinin vihervasemmistohallitus.

SUOMEN UUTISET