

Helsingin Sanomien päällikkötoimittaja esitti pääministerin tappamista: ”Pää kuivumaan kepin päähän”
Brexitiin tyytymätön Helsingin Sanomien esimies Saska Saarikoski esitti hiljattain Britannian pääministerin tappamista. Saarikoski fantasioi Boris Johnsonin mestaamisesta ja tämän pään panemista kuivumaan kepin päähän London Bridgelle.
Joulukuussa 2019 Saarikoski kirjoitti: ”Britannian vaalitulos on hyvä, koska juuri Boris aloitti EU:n haukkumisen mediassa ja hääräsi kukkona ei-kampanjassa. On reilua, että hän saa kantaa hommasta vastuun. Ja vielä reilumpaa olisi, että Boriksen pää pantaisiin kuivumaan kepin päähän London Bridgelle, jos homma kusee.”
Britannian vaalitulos on hyvä, koska juuri Boris aloitti EUn haukkumisen mediassa ja hääräsi kukkona ei-kampanjassa. On reilua, että hän saa kantaa hommasta vastuun. Ja vielä reilumpaa olisi, että Boriksen pää pantaisiin kuivumaan kepin päähän London Bridgelle, jos homma kusee.
— Saska Saarikoski (@SaskaSaarikoski) December 13, 2019
Saarikoski viittaa Britannian 2019 käytyihin parlamenttivaaleihin, jotka konservatiivipuolueen johtaja Boris Johnson voitti.
Saarikoski jatkaa: ”Viittasin London Bridgellä tietysti Englannin historiaan, esimerkiksi Thomas Moren kohtaloon, mutta senhän kaikki toki ymmärsivätkin.”
1400-luvulla elänyt sir Thomas More oli filosofi, kirjailija ja poliitikko, joka protestoi silloisia vallanpitäjiä vastaan. Hänet tuomittiin alun perin kuolemaan hirttämällä, vetämällä ja paloittelemalla, mutta tuomio muutettiin mestaukseksi. Hänen päänsä sijoitettiin London Bridgelle kuukaudeksi.
Mestaamisvaatimukset Suomessa harvinaisia
Suomessa lakiin kirjattu rauhanajan kuolemanrangaistus päättyi vuonna 1949. Vuonna 1972 kuolemanrangaistus poistettiin rangaistusjärjestelmästä kokonaan. YK:n ihmisoikeuksien julistuksen kolmas artikla takaa kaikille oikeuden elämään, vapauteen ja henkilökohtaiseen turvallisuuteen.
Mestausvaatimuksia kuullaan nykyaikana lähinnä journalisteilta sekä Helsingin Sanomien haastattelemilta anarkisteilta sekä Yleisradion vakiovierailta.
Häpeällisiä äärinäkemyksiä?
Saarikosken näkemykset nousivat viikonlopun aikana jälleen keskusteluun sosiaalisessa mediassa.
Helsingin Sanomien journalistiset valinnat ovat olleet vilkkaan väittelyn kohteena viime aikoina.
Suomen Uutiset kirjoitti sunnuntaina HS:n aiemmasta ulostulosta, jossa lehti yllytti suomalaisia keksimään pilkkanimiä virolaisille. Toimituksen suosikkeihin kuuluivat ”raivot”, ”vorolaiset”, ”villisiat”, ”varttiryssät” ja ”virukset”.
Helsingin Sanomia oudoksuva Viron entinen presidentti Toomas Hendrik Ilves jakoi SU:n jutun Twitterissä.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Vielä äskettäin HS yllytti suomalaisia keksimään pilkkanimiä virolaisille – toimituksen suosikkeihin kuuluivat ”raivot”, ”vorolaiset”, ”villisiat”, ”varttiryssät” ja ”virukset”
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Luonnonsuojelijat vastaan ilmakehäkiihkoilijat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää