Helsingin Sanomien päätäös Wille Rydmanin yksityisten parisuhdeviestien julkaisemisesta on herättänyt laajaa kummastusta. Akavan pitkäaikainen puheenjohtjaa Sture Fjäder sanoo suorat sanat lehden toiminnasta.

Poliitikkoveteraani Kimmo Sasin (kok) kanssa keskusteleva Sture Fjäder kommentoi: ”Seiska alkaa olla uskottavampi media kuin Hesari.Uudella päätoimittajalla on kova duuni palauttaa Hesari vadtuullisen journalistiikan tielle. Nyt toimituksessa liikaa ihmisiä jolla oma ideologinen agenda.”

Julkisuudessa on käyty paljon keskustelua siitä, miksi HS päätyi laittamaan rikostutkinnassa olevan toimittaja Paavo Teittisen tekemään Willle Rydmanista uutta lokajuttua. Sekä HS että Teittinen ovat poliisitutkinnassa törkeästä kunnianloukkauksesta Rydmania kohtaan. Juttu on siirtymässä syyteharkintaan. HS:n Teittinen haastatteli juttuun Rydmanin entistä naisystävää, joka hänkin on poliisitutkinnassa samasta asiasta.

Rydman moittii asetelmaa: ”Kun kyseinen kaksikko on rikoksista epäiltyinä ja minä olen jutun asianomistaja, ei tietysti ole puhettakaan siitä, että juttu voisi olla neutraali. Asetelma on jo itsessään kaiken lehdistöetiikan vastainen. On kuvaava HS:n nykyjohdolle, ettei se näe asetelmassa ongelmaa.”

Myös Seiska-lehden tunnettu toimittaja Panu Hörkkö oudoksuu Helsingin Sanomien ratkaisua. Hän kirjoittaa: Te olette Paavo Teittinen sekaisin HS-toimituksessa. Jos meidän toimitus olisi rikosprosessissa virheitä vilisseen jutun takia, niin pitäytyisimme visusti kirjoittamasta henkilöstä yhtään mitään. Touhusi on vainoamista, eikä sillä ole journalismin kanssa mitään tekemistä.”

Helsingin Sanomien päätoimittaja Laura Saarikoski perustelee julkaisupäätöstä: ”Esitutkinta siitä, ovatko HS:n toimittajat syyllistyneet törkeään kunnianloukkaukseen tai yksityiselämää loukkaavaan tiedon levittämiseen, on heinäkuussa 2023 yhä kesken. HS toivoo, että poliisi ja syyttäjä tekevät asiassa ratkaisun mahdollisimman pian. Tutkintapyyntö ei kuitenkaan voi tarkoittaa sitä, ettei HS tai sen toimittajat voisi jatkaa ministeriksi nousseen Rydmanin käsittelyä. ”

SUOMEN UUTISET