Suomen juutalaisten seurakuntien keskusneuvoston puheenjohtaja Yaron Nadbornik oudoksuu Helsingin Sanomien vihjailuja Wille Rydmanin juutalaisvastaisuudesta.

HS julkaisi tänään elinkeinoministeri Wille Rydmanin 2016 silloiselle naisystävälleen kirjoittamia yksityisviestejä. HS tuputtaa jutussaan lukijoille ajatusta siitä, että Rydman olisi juutalaisvastainen. Nadbornik oudoksuu vihjailua:

”Uudessa HS-artikkelissa vihjaillaan Wille Rydmanilla olevan antisemiittisia taipumuksia. Itse ja yhteisömme pj:nä en ole saanut muuta kuin tukea ja apua häneltä. Juutalaisvihaa kannattaa etsiä muualta. Rydman on ollut vuosia yhteisömme ystävä ja on sitä käsittääkseni edelleen.”

https://twitter.com/YaronNadbornik/status/1684639556522352641

Islamin lehtori Isra Lehtinen vastaa Nadbornikille: ”En pidä asiallisena, että puolustat Wille Rydmania, Yaron. Paitsi että HS-jutusta löytyi juutalaisvastaisia viestejä, ne olivat muutenkin niin rasistisia ja muslimivihaa täynnä, että puolustuksesi on loukkaava.”

Nadbornik vastaa takaisin Lehtiselle: ”En ota kantaa muuhun kuin tuohon antisemitismiin. Jos tuossa hänet saadaan näyttämään antisemiitilta niin ainakaan se ei pidä paikkaansa. Ei ehkä sitten muukaan pidä paikkaansa?”

Yaron Nadbornik on Suomen juutalaisten seurakuntien keskusneuvoston puheenjohtaja vuodesta 2015 ja Helsingin juutalaisen seurakunnan puheenjohtaja vuodesta 2010.

SUOMEN UUTISET