YHDYSVALLAT | Älyvapaita katselumääriä kerännyt video hämmästyttää. Demokraattiedustaja Alexandria Ocasio-Cortezin tilaisuudessa eräs yleisön edustajista nousi pitämään kiivasta puhetta, jonka mukaan ilmastonmuutos on jo niin pitkällä, että on alettava syömään vauvoja.

Puhe on katseltavissa esimerkiksi The Sun –lehden Youtube-kanavalta:

Kiivaasti puhuva nainen vakuuttelee yleisöä siitä, että aikaa ilmastonmuutoksen torjumiseksi on enää hyvin vähän, vain muutamia kuukausia. Ocasio-Cortezin tarjoama Green Deal ei auta pääsemään eroon fossiilisista polttoaineista. Venäjänkään pommittaminen ei auta, saasteita on liikaa. On siis ryhdyttävä syömään vauvoja.

Nainen paljastaa t-paitansa, jossa lukee ”Pelastetaan planeetta – syödään lapset” (engl: “Save the planet, eat the children”).

Tapahtuma televisioitiin, ja eriskummallisesta ulostulosta on uutisoitu kaikkialla maailmassa.

Alkutyrmistyksen hälvettyä alkoi tihkua lisätietoa mediatempauksen taustoista.

Vastuun tempauksesta otti LaRouche PAC -niminen presidentti Donald Trumpia tukeva järjestö.

Konservatiiviset kommentaattorit ovat ottaneet tapauksesta ilon irti. Donald Trumpin poika twiittasi: ”Näyttää ihan tyypilliseltä Ocasio-Cortezin kannattajalta.”

TV-showtähti Tucker Carlson puolestaan kysyy, miksi tilaisuuden yleisö ja Ocasio-Cortez kuuntelevat vauvojen popsimisehdotusta hiljaa. Miksei kukaan pannut hanttiin ja sanonut, että ehdotus on järjetön.

LaRouche PAC:n Twitter-tili toteaa saman asian.

SUOMEN UUTISET