
Identiteettipolitiikka uhkaa nyt myös tieteen kehitystä
Identiteettipolitiikka on jo vallannut humanistiset ja yhteiskuntatieteet Yhdysvaltain kampuksilla, nyt se on ottamassa haltuunsa kovat tieteet, kirjoittaa toimittaja ja Manhattan Instituten tutkija Heather Mac Donald City Journalissa. Niin kutsutut STEM-alat – luonnontieteet, teknologia, insinööritieteet ja matematiikka ovat nyt paineen alla, koska ne eivät ole riittävän ”monimuotoisia”.
Tämä paine uhkaa heikentää korkeimman opetuksen ja tutkimuksen standardeja, mikä olisi katastrofaalista tieteellisen innovoinnin ja Yhdysvaltain kilpailukyvyn kannalta, Mac Donald esittää.
Kovien tieteiden aloilla koetaan painetta lisätä naisten, mustien ja latinoiden osuutta. Paine tulee liittovaltiolta, yliopistojen hallintojohtajilta sekä tieteellisiltä seuroilta. Se vaikuttaa siihen miten tiedettä opetetaan ja kuinka tieteellisiä pätevyyskriteerejä arvioidaan.
Kalifornian yliopiston Los Angelesin kampuksen (UCLA) tutkija väittää Mac Donaldin mukaan, että ”kaikkialla maan yliopistojen STEM-aloilla iso kysymys on nyt: kuinka voimme saada lisää naisia ja vähemmistöjä ’muuttamalla’ (siis madaltamalla) vaatimuksia, jotka olemme aiemmin asettaneet tutkintovaatimuksiin?”
– Matemaattista ongelmanratkaisua vähennetään kvalitatiivisempien ryhmätyöprojektien kustannuksella ja fysiikan perustutkinto-opetusta on hidastettu, jotta kukaan ei jäisi jälkeen, Mac Donald toteaa.
Yhdysvaltain kansallinen tiedesäätiö NSF ja Kansanterveyslaitos NIH ovat kaksi suurta liittovaltion tiederahoittajaa, jotka tukevat yliopistotutkimusta ja lääkärien koulutusta väitöskirjan jälkeen. Molemmat instituutiot ovat hurahtaneet ”diversiteetti- ja inkluusioideologiaan”, Mac Donald sanoo. NSF ja NIH voivat lopettaa tutkimushankkeen rahoituksen, jos sen saava organisaatio ei ole tukenut riittävästi ”aliedustettuja vähemmistöjä”.
Mac Donald ei usko, että tieteellinen edistys olisi kiinni moninaisuudesta.
– Jotenkin NSF:n rahoittamat tutkijat onnistuivat keräämään yli 200 Nobel-palkintoa ennen kuin NSF ymmärsi, että tieteen edistyminen on kiinni ’diversiteetistä’. Nuo ei-moninaiset tutkijat löysivät alkeishiukkaset ja he selvittivät virusten genetiikan, Mac Donald sano.
Daily Wire -sivustolle kirjoittavan George Mason Universityn taloustieteen professori Walter E. Williamsin mukaan hän olisi vielä voinut jatkaa, että edes näiden valkoisten Nobel-palkittujen joukossa ei ollut moninaisuutta. Juutalaiset muodostavat alle 3 prosenttia Yhdysvaltain väestöstä, mutta 35 prosenttia yhdysvaltalaisista nobelisteista.
– Sitä voi miettiä, mitä diversiteetti- ja inkluusiotsaarit ehdottaisivat lisätäkseen etnistä moninaisuutta Nobel-palkintojen voittajien keskuudessa, Williams piruilee.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Viikon suosituimmat


Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää