Kokoomuslainen oikeusministeri Antti Häkkänen totesi Ylen Aamu-tv:ssä viime perjantaina, ettei Suomella ole varaa siihen, että maahamme syntyisi tuhansien laittomasti maassa olevien joukko.

Samalla oikeusministeri ilmaisi huolensa siitä, että Suomeen ei pääse pesiytymään maahanmuuttajien muodostaman rinnakkaisyhteiskunnan tyyppisiä ilmiöitä.

Suomessa jo nyt tuhansia laittomasti maassa olevia

Perussuomalaisten oululainen kansanedustaja Olli Immonen hämmästelee Häkkäsen puheita.

– Oikeusministerille tiedoksi, että viranomaisarvioiden mukaan Suomesta löytyy jo nyt tämä tuhansien laittomien maassa oleskelijoiden joukko.

– Myös rinnakkaisyhteiskuntia on muodostettu Suomeen 1990-luvulta lähtien laillisesti muuttaneiden humanitaaristen maahanmuuttajien toimesta, joita on houkutellut maahamme löysä turvapaikkapolitiikka, avokätinen sosiaaliturvajärjestelmä ja maksuttomat julkiset palvelut, Immonen sanoo.

Hallitus ei ole vastannut perussuomalaisten vaatimuksiin

Immonen korostaa, että perussuomalaiset ovat jo kauan vaatineet laittomasti maassa olevien säilöönottoja.

– Mutta mitä on tehnyt keskusta-kokoomusvetoinen hallitus? Ei yhtään mitään. Päinvastoin kokoomus on todennut, ettei laittomien maassa oleskelijoiden suhteen ryhdytä toimenpiteisiin muuta kuin tarjoamalla heille Helsingissä laajennettuja sosiaali- ja terveyspalveluja veronmaksajien kustannuksella!

– Kokoomus ei ole tehnyt hallituksessa mitään laittomia maassa oleskelijoita koskevan ongelman suhteen. Näin vaalien alla kokoomuskin on alkanut puhella sitä, mitä kansa haluaa kuulla. Perinteinen äänestäjien harhauttaminen on alkanut, Immonen selventää.

Äänten kalastelua

Immonen muistuttaa Häkkäsen olleen viime kuukausina enemmän huolissaan internetissä esiintyvästä niin kutsutusta vihapuheesta kuin laittomien maassa olijoiden aiheuttamasta uhkasta.

– Näillä puheilla yritetään tietysti kalastella vihervasemmiston äänestäjiä.

Kokoomuksella epäselvä arvopohja

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo on useaan otteeseen painottanut, ettei kokoomus sovi samaan hallitukseen perussuomalaisten kanssa, koska puolueiden arvopohjat eroavat liiaksi toisistaan. Tällä Orpo on viitannut lähinnä puolueiden erilaisiin näkemyksiin maahanmuutosta.

– Jos kokoomuksen ja perussuomalaisten arvopohjat ovat niin kovin erilaiset, miten kokoomuslaiset ovat nyt vaalien alla alkaneet puhua samoista maahanmuuton ongelmista, joista perussuomalaiset ovat puhuneet jo toistakymmentä vuotta. Missä se arvopohjien eroavaisuus konkreettisesti piilee? Immonen ihmettelee.

Euroopassa linja muuttumassa

Immosen mielestä kokoomukselle, kuten muillekin puolueille, on annettava mahdollisuus lähentyä perussuomalaista arvopohjaa.

– Muualla Euroopassa kokoomuksen veljespuolueet ovat siirtyneet maahanmuuttoasiasioissa lähemmäs perusuomalaisten veljespuolueiden linjaa.

– Näin ei ole kuitenkaan tapahtunut vielä Suomessa, jossa kokoomus on ajanut hyvin löysää maahanmuuttopolitiikkaa. Aika näyttää, mihin suuntaan kokoomuksen ja muiden puolueiden kelkka kääntyy, Immonen toteaa.

SUOMEN UUTISET