Timo Soinilta (ps.) ei riitä ymmärrystä keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän esittämiin lievennyksiin jätevesiasetuksessa. Soinin mukaan koko asetus on kumottava.

– Perussuomalaisten luoma paine terveen järjen vastaisen jätevesiasetuksen kumoamiseksi on saanut liikettä niveliin. Sipilä esittää lievennyksiä kyseiseen asetukseen ja myöntää Keskustan vastuun tämän kohtuuttoman asetuksen synnyssä, Soini painottaa.

Perussuomalaiset vaativat koko asetuksen kumoamista, sillä Sipilän esittämät muutokset eivät Soinin mukaan pelastaisi maaseudun ja haja-asutusalueiden ihmisiä. Sipilän esittämät muutokset johtaisivat päinvastoin maaseudun rapistumiseen.

– Korjauksia lykätään, eikä kunnostuksia asuntoon tehdä, koska pelätään, että siinä samassa asetuksen kaikki velvoitteet pamahtavat päälle, Soini muistuttaa.

– Kelvoton asetus ei pilkun viilaamisella parane. On toimittava kuin vanha vääpeli, joka tekee asennon itse itseään komentaen. Siis huonoa asentoa ei korjata, se otetaan uudestaan. Uskomme kansan tarkkaan näköön siinä, ettei Keskustan osaharhautus onnistu vaan asia hoidetaan terveen järjen opastamana kerralla kuntoon.