Ruotsin mediassa yleisesti esitetyn teorian mukaan Linköpingin pommi-iskun syy oli rikollisjengien välienselvittely. Kyse on huumekaupan hallinnasta Skäggetorpissa, joka on yksi Ruotsin 22 erityisen ongelmallisesta alueesta. No Surrenders -jengin nokkamies Geofrey Kitutu kiistää Ruotsin yleisradiossa median tiedot ja sanoo jengin elävän sovussa sekä harmoniassa ja vain pöristelevän kaveriporukalla moottoripyörien selässä ympäriinsä.

No Surrenders-moottoripyöräkerho on värvännyt jäseniä muun muassa maahanmuuttajien Black Cobra-rikollisverkostosta. No Surrenders -jengin valtakunnallinen esimies Geofrey Kitutu pitää harhaanjohtavina median spekulaatioita Cannonballs- ja No Surrenders -jengien taistelusta huumekaupan hallinnasta Skäggetorpin ongelmalähiössä. Linköpingin pommi-isku olisi median teorian mukaan ollut Cannonballs-jengin varoitus No Surrendersille pysyä poissa tanhuvilta.

Medialla väärät tiedot

– Meitä vastaan ei ole hyökätty eikä meikäläisillä ole mitään yhteyttä räjähdyspaikkaan, median tiedot ovat yksinkertaisesti vääriä, Kitutu lausuu. Hänen mukaansa No Surrenders -jengillä on ”joitakin” jäseniä kaupungissa, eikä Bandidoksen tai muidenkaan kanssa ole ongelmia.

– Ei pienintäkään aavistusta, vastaa Kitutu Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n kysymykseen pommi-iskun tekijästä.

– Olemme kaveriporukka, joka ajelee ympäriinsä moottoripyörillä, Kitutu kuvailee organisaatiotaan. Hänen mukaansa jengi ei tee yhteistyötä kenenkään kanssa, eikä ongelmia todellakaan ole. Suomen Uutiset kirjoitti ongelmalähiöden tilanteesta muun muassa viime viikolla.

Jengipomolla raskas rikosrekisteri

Kitutu oli ennen nykyistä asemaansa Original Gangsters -jengin presidentti. Hän on istunut vankilassa ryöstöstä, uhkailusta, raskaista huumerikoksista, väärennetyn rahan levittämisestä sekä ampuma-aserikoksesta.

Linköpingin pommi-iskussa vajaa viikko sitten kerrostalon pihalla räjähti pommi, joka vahingoitti 250 asuntoa. Kymmenet ihmiset saivat eriasteisia vammoja lasinsiruista. Yksi kerrostalo joudutaan mahdollisesti purkamaan pommivaurioiden takia.

Suomen Uutiset