

LEHTIKUVA
Jimmie Åkesson haluaa leikata EU:n ilmastotavoitteita: ”Itseruoskinnan on loputtava ja ideologinen leikkimökki pistettävä päreiksi”
Ruotsin on vahvistettava puolustustaan ja tehtävä se mieluiten omalla rahalla. Tähän päästään, jos yhteisten ponnistelujen myötä kansantalous saa kasvaa vapaasti, vailla EU:n byrokratiaa ja ilmastopolitiikan pilvilinnoja. Ruotsista on tehtävä taas vahva ja turvallisuus on nyt tärkeintä, sanoo ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkesson.
Maailman epävarmasta tilanteesta huolimatta ruotsalaiset voivat suhtautua maailman menoon tyynesti. Keskeisenä syynä tähän on Nato-jäsenyys, joka myös Suomen jäsenyyden myötä on vahvistanut merkittävästi koko Pohjolan turvallisuutta.
– Jokainen EU:n jäsenmaa vahvistaa nyt puolustustaan ja se on tervetullutta. Vaikka emme näe tarvetta uusille Naton kaltaisille rakenteille, kuten vaikkapa EU:n omalle armeijalle, Euroopan maiden puolustuskyvyn parantamisessa on paljon saavutettavaa, linjaa ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkesson Dagens Nyheterin mielipidekirjoituksessa.
– Suhtaudumme myönteisesti myös ja erityisesti puolustusyhteistyön lisäämiseen Pohjoismaiden välillä.
Velka vie inflaatioon
Åkesson muistuttaa siitä, että ruotsidemokraatit varoittivat jo vuosia sitten tilanteesta, jossa Ruotsi on nyt. Puolustusvoimia ei olisi pitänyt ajaa alas. Olisi pitänyt uskoa heitä, jotka jo silloin näkivät Venäjän uhan.
Valtiosta on tehtävä taas vahva. Se onnistuu lisäämällä kotimaista tuotantoa ja siten talouskasvua. Päättäväisiä toimia tarvitaan ”monimutkaisten esteiden viidakon” raivaamiseksi. Esteitä ovat erityisesti byrokratia, vaadittavat ilmastotoimet sekä EU-sääntely.
– Jotta voimme panostaa turvallisuuteemme täysillä, tarvitsemme vahvempaa kotimaista tavarantuotantoa. Suurten lainojen ottaminen puolustusmenojen lisäämiseksi uhkaa ajaa meidät hyödyttömään inflaatioon. Lyhyesti sanottuna Ruotsin täytyy ansaita rahansa itse.
Turvallisuus on nyt tärkeintä
Åkessonin mielstä kansakunnan on oltava varma ja vakaa, kun maailmalla tuulee ja varsinkin silloin, jos tilanne äityy vieläkin pahemmaksi. Kasvu ja sitä kautta Ruotsin turvallisuus on nyt tärkeintä.
”Ilmastopoliitiselle hautausmaalle” on vietävä EU-sääntely, joka estää ruotsalaisia hyödyntämästä omaa metsäänsä. Metsätalous on ajettu ahtaalle ja samalla muut EU:n jäsenmaat ovat huomanneet, ”että Ruotsi voisi kantaa vielä enemmän EU :n ilmastopolitiikan pilvilinnoja”. Myös maatalouden tarpeet on asetettava ilmastotarpeiden edelle.
– Riittävä kotimainen elintarviketuotanto on ratkaisevan tärkeää, jotta kykenemme selviämään kriiseistä. Ruotsin on parannettava kykyään hyödyntää harvinaisia maametalleja, ja meidän on tehostettava työtä vakaan energiantuotannon turvaamiseksi. Voidaksemme saavuttaa tämän kaiken meidän on poistettava yritysten ja teollisuuden toimintaa haittaavat esteet.
”Ideologinen leikkimökki päreiksi”
Ruotsin sotilastiedustelu Must varoitti vain jokin aika sitten, että ”Ruotsiin kohdistuvat uhat ovat laajoja, monimutkaisia ja vakavia”. Sotatoimien päättyminen Ukrainassa saattaa johtaa siihen, että Venäjä aktivoituu lähialueillaan.
– Tällaisessa tilanteessa EU-tason ilmastopolitiikasta kiinni pitäminen, joka haittaa tuotantoa, sopii huonosti nykyiseen turvallisuustilanteeseen. Meidän on siksi kumottava se osa EU:n ilmastopolitiikasta, jonka mielekkyyttä jopa komissio on alkanut harkita.
– Valtiopäiväedustajien sekä hallituksen on ymmärrettävä, että Ruotsi on tärkein. Hyödyttömän symbolipolitiikan ja itseruoskinnan on loputtava ja ideologinen leikkimökki on pistettävä päreiksi.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- kotimainen elintarviketuotanto maa- ja metsätalouden tarpeet pohjoismainen puolustusyhteistyö puolustuksen vahvistaminen EU:n ilmastopolitiikka EU-sääntely symbolipolitiikka Venäjän uhka Ukrainan sota Must kriisivalmius Euroopan unioni Jimmie Åkesson EU-komissio Byrokratia Ruotsidemokraatit nato EU
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Purra: Järki leviää ilmastoasioissa
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra iloitsee viestipalvelu X:ssä, kun myös Metsäteollisuus haluaa avata ilmastolain.

Vihreät tahtoo lisätoimia ilmastonmuutoksen torjumiseksi: ”On jo kiire”- Mäkelä vaatii realismia ilmastoposeerauksen sijaan: ”Huterien tietojen pohjalta ei voi tehdä miljardipäätöksiä”
Perussuomalaisten kansanedustaja Jani Mäkelä painottaa ilmastotoimien kaipaavan nyt realismia. Mäkelä sanoo myös olevansa huolissaan Suomen metsäteollisuuden ulosliputuksesta kaukaisiin maihin, joissa ilmastosta ja ympäristöstä ei välitetä kuten Suomessa. - Tämä voi olla seuraus, jos sääntelemme ja ilmastokuristamme oman teollisuutemme pois täältä.

MTK lähenee perussuomalaisten ilmastolinjaa: Suomen metsät eivät ole syy ilmaston lämpenemiseen
Keskiviikkoillan A-studio väitti, että Suomen metsät ovat muuttuneet päästöjen lähteiksi ja kysyi, mitä tästä seuraa. Studiovieraana ollut MTK:n metsäjohtaja Marko Mäki-Hakola ei allekirjoittanut väitettä.

Rydman: Ilmastotoimia tehtäessä Euroopassa ei ole tunnistettu riippuvuutta kiinalaisesta akkuteknologiasta – ”Moni asia on jäänyt Euroopassa hoksaamatta”
Elinkeinoministeri Wille Rydman huomauttaa, että eräiden laskelmien mukaan Kiina hallitsee jo 70 prosenttia maailman harvinaisten maametallien louhinnasta ja niiden jalostuksesta 90 prosenttia. Rydman varoittaa, että pahimmassa skenaariossa kriittisiä materiaaleja voidaan hyödyntää myös kiristyskeinona samaan tapaan kuin Venäjä on jo hyödyntänyt energia-asettaan omassa valtapelissään.

Suomi tuskin saavuttaa hiilineutraalisuustavoitetta 2035 – Purra: Liian tiukille viety ilmastopolitiikka entistäkin järjettömämpää
Edellisen hallituksen aikaan linjattu hiilineutraalisuustavoite 2035 on koko ajan epätodennäköisemmin saavutettavissa, sanoo tuoreessa videoviestissään perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra. Suomen ei tavoitteen takia tule ryhtyä sille itselleen vahingollisiin toimiin.

Antikainen: Ilmastokeskustelu on kummelikamaa – nyt muka Suomen metsät tuottavat päästöjä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen vaatii, että Suomen metsiä päästölähteiksi väittävä Luonnonvarakeskus irrottautuu poliittisesta ohjauksesta ja laatii uudet laskelmat, jotka perustuvat rehellisyyteen ja todellisuuteen.
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Antikainen: Kuvitelkaa demarien Nasima Razmyar sisäministerinä – rajat auki, suut kiinni ja lisää turvapaikanhakijoita suomalaisten elätettäväksi
Pääministeripuolueena SDP:n ja Nasima Razmyarin toimintalinja olisi selvä: vihapuheesta vankilaan – mutta laittomasta maassaoleskelusta palkinto. Suomalaisille rajat sananvapauteen – mutta ei rajoja maahanmuutolle. Ja jos kritisoisit Razmyaria, joutuisit maksamaan kunnianloukkauksesta korvauksia, kansanedustaja Sanna Antikainen varoittaa.

AKT-pamppu Ismo Kokon mielestä bussiliikenne pysähtyisi ilman maahanmuuttajia – PS:n Grönroosilta tyly kuitti: ”AKT:n kaverilla kysynnän ja tarjonnan perusasiat hukassa”
Perussuomalaisten 3. varapuheenjohtaja Simo Grönroos selventää mamutusta komppaavalle ay-pomo Ismo Kokolle, että toki Suomessa bussit liikkuisivat aivan hyvin myös ilman maahanmuuttajia, tällöin vain kuljettajien palkat olisivat hieman korkeammat kuin nyt.

Tukala helle jatkuu – Ministeri Kaisa Juuso: ”Viilennyksestä on nyt huolehdittava erityisesti vanhusten asumisyksiköissä”
Kotien lisäksi sisätilojen viileydestä on huolehdittava sosiaali- ja terveydenhuollon hoitolaitoksissa sekä asumisyksiköissä, joissa hoidetaan kuumuuden vaikutuksille herkkiin väestöryhmiin kuuluvia, painottaa sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Päivän pointti: Toksinen vallankäyttö, toiminnan ristiriitaisuudet ja kasvava tyytymättömyys Pride-liikkeen sisällä herättävät pohtimaan, joko Pride-aikakausi on tullut päätökseensä

Ranska avaamassa ovea uusille tulijoille – pelkkä palestiinalaisuus riittää nyt turvapaikan perusteeksi
Ranska on päättänyt myöntää turvapaikkoja Gazan palestiinalaisille. Tie EU:n alueelle on nyt periaatteessa auki kahdelle miljoonalle uudelle pakolaiselle. Päätökseen on reagoitu voimakkaasti, sillä se voi johtaa pakolaistulvaan ja Hamasin terrroristien ujuttautumiseen Euroopan ytimeen.

Hallitus selvittää maahanmuuttajien arvot: ”Lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”
Maahanmuutto- ja integraatiopolitiikan pitää perustus tosiasioihin, ei näppituntumaan saatikka oletuksiin. Näin ajattelee tuore opetus- ja integraatioministeri Simona Mohamsson (ent. Mohammad). Yhteiset tasavertaisuuteen perustuvat arvot on hyväksyttävä, sillä ”lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”.

EVA:n tutkimus paljastaa arvomuutoksen: Suomalaiset kallistuvat oikealle, identiteettipolitiikka ei enää vetoa kansaan kuten ennen
Elinkeinoelämän valtuuskunnan tuore arvo- ja asennetutkimus osoittaa, että suomalaisten asenteet ovat siirtyneet selvästi oikeistolaisempaan suuntaan kuluneen vuosikymmenen aikana. Suomalaisista noin puolet (49 prosenttia) asemoi itsensä poliittisesti oikealle, vajaa kolmannes vasemmalle (31 prosenttia) ja viidesosa (19 prosenttia) keskelle.