Ensin YK:n joulukuussa allekirjoitettavaksi tarkoitetusta siirtolaissopimuksesta vaiettiin, ja moni maa, myös Suomi, aikoo hyväksyttää sen ilman parlamentaarista keskustelua. Sopimuksesta nousi kuitenkin kohu, ja nyt se on vastatuulessa. Jopa 12 Euroopan maata aikoo jättää siirtolaisuutta kehitysmaista kehittyneisiin maihin lisäävän sopimuksen allekirjoittamatta.

Saksassa AfD-puolue on vaatinut asian käsittelemistä liittopäivillä ja Saksaa vetäytymään sopimuksesta. Perussuomalaisten Ville Tavio esitti sopimusta eduskunnan päätettäväksi, Suomen Uutiset kertoi lokakuussa.

Philosophia Perennis -verkkojulkaisu kertoo, että monet länsimaat aikovat jättää sopimuksen allekirjoittamatta. Näihin kuuluvat EU-maat Itävalta, Puola, Unkari, Tshekki, Kreikka, Tanska, Italia ja Slovenia. Lisäksi Ruotsi ja Hollanti ovat valmiita hyväksymään sopimuksen vain tietyin muutoksin.

Muista Euroopan maista myös Norja on jättäytymässä pois sopimuksesta, mahdollisesti myös Sveitsi. Samalla kansallista itsemääräämistä korostavalla linjalla ovat länsimaista Australia, Yhdysvallat, Kanada ja Israel sekä Itä-Aasian Kiina, Etelä-Korea ja Japani.

SUOMEN UUTISET