Perussuomalaisten kansanedustaja Johanna Jurva ei ilahtunut eilisestä uutisesta, jossa kerrottiin virolaisten taksiyritysten kiinnostuksesta Suomen markkinoita kohtaan.

– Oli varmasti järkevää nukkua yön yli ennen aiheen kommentoimista, Jurva toteaa ja jatkaa:

– Mikäli Kilpailu- ja kuluttajaviraston aloite taksien sääntelyn avaamisesta hyväksytään, tietää se kylmää kyytiä suomalaisille taksiyrittäjille ja työntekijöille, taksiliikenteen turvallisuudesta ja luotettavuudesta puhumattakaan.

Varoittavia esimerkkejä rakennusalalla

Jurva huomauttaa, ettei virolainen yritys maksa Suomeen veroja kuten suomalainen yrittäjä sekä työntekijä tekevät.

– Perussuomalaisena puolustan viimeiseen asti suomalaista yrittäjää ja työntekijää. Emme varmasti halua suomalaisen luotettavan taksiliikenteen romuttamista niin kuin on käynyt rakennusalalla, jossa yhä useammalla työmaalla työskentelee virolainen työmies – suomalaisen rakennusalan ammattilaisen ollessa samaan aikaan työttömänä.

Lisää Kela-etuuksia Viroon

Jurva pitää ongelmallisena myös virolaisten työntekijöiden mahdollisuutta nostaa Kelan perhe-etuuksia, vaikka heidän perheensä asuisivat edelleen Virossa.

– Tämän kaltaista kehitystä ei voi hyväksyä. Suomen Taksiliiton puheenjohtaja toteaa Helsingin Sanomien haastattelussa pelkäävänsä, että käsillä on katastrofin ainekset. Jaan täysin tämän pelon hänen kanssaan, Jurva toteaa.