Euroopan parlamentin vaaleihin on aikaa vajaat puolitoista kuukautta. Puolueiden ehdokaslistat alkavat olla valmiit, ja ensimmäiset vaaliohjelmat on julkistettu. Perussuomalaisten lista on jo täysi ja ohjelma kaikkien arvioitavana.

Kabineteissa kohistaan, mutta kansa ei vielä EU-vaaleista kaduilla puhu. Eiköhän kuitenkin vaalikuume ala kohota pääsiäisen tai viimeistään vapun jälkeen. Kyseessä on monella tapaa merkittävät vaalit.

Vaaleissa on mahdollisuus lähettää vahva viesti eurooppalaisille päättäjille: piikki kiinni. Eurokriisi ei ole ohi, vaikka kriisimaat ovat saaneet pahimman talouden syöksyn oiottua. Selvää on, että Kreikka ei tule selviämään ilman uutta tukipakettia ja velkojen ainakin osittaista anteeksiantoa. Samassa tilanteessa on myös Kypros. Lisäksi ainakin Portugalin, Espanjan ja Italian velkataakat ovat niin suuria ja taloudet sen verran hauraalla pohjalla, ettei tarvita kuin yksi isompi negatiivinen uutinen ja pam – eurokriisi on taas akuutissa vaiheessa.

Perussuomalaiset on ollut puolueena johdonmukaisesti oikeassa eurokriisin eri vaiheissa. Emme hirttäydy euroon saati Euroopan unioniin. Me sanomme jyrkkä ei liittovaltiolle, kyllä talousyhteistyölle. Tukipakettipolitiikka haittaa yhtä lailla niin avun saajia kuin sen maksajia, ja molemmat ovat toisilleen tasapuolisesti katkeria. Siksi vaalien myötä on laitettava piikki kiinni, se on kestävä linja.