Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lernerin mukaan Antti Kaikkonen (kesk.) ei olisi eronnut suuren valiokunnan varapuheenjohtajan paikalta ilman perussuomalaisten esittämää vaatimusta.

– En usko, että olisi eronnut. Olemme odottaneet talvella, että Kaikkonen olisi tehnyt itse johtopäätöksiä. Näin ei ollut tapahtunut.

Ruohonen-Lernerin mukaan perussuomalaisten eduskuntaryhmässä on ollut laajaa epäluottamusta Kaikkosen suuren valiokunnan varapuheenjohtajuutta kohtaan. Hän kertaa viime päivien tapahtumat:

Päätimme torstain ryhmäkokouksessa kutsua muiden ryhmien puheenjohtajat keskusteluun. Näin tapahtui, neuvottelu käytiin seuraavana tiistaina. Tässä vaiheessa kaikki muut ryhmät olivat sitä mieltä, että Kaikkonen nauttii heidän luottamustaan varapuheenjohtajan tehtävässä.

Kaikkonen ilmoitti tänään blogissaan eroavansa.

– Näyttää kuitenkin siltä, että perussuomalaisille tämä on iso asia. Puolue on useaan otteeseen eri tavoin ollut heiluttamassa jakkaraani. Täytyy sanoa, että sellainen ei tunnu hyvältä, Kaikkonen kommentoi blogissaan.

Ruohonen-Lerner arvioi, että Kaikkonen on varmasti puntaroinut myös sitä, että on hankalaa toimia valiokunnan varapuheenjohtajana, jos perussuomalaisten – eduskunnan kolmanneksi suurimman ryhmän – luottamus puuttuu. Hän ei kuitenkaan lähde arvioimaan, onko keskustan sisällä käyty sisäistä keskustelua ennen eroilmoitusta:

– Vaikeaa sanoa, mitä keskustan sisällä on tapahtunut, siihen en voi ottaa mitään kantaa. Varmaan heillekin on hyvä, että saadaan ikävä asia pois päiväjärjestyksestä. Keskustalle on varmasti hyödyllistä, että asiasta puhuminen loppuu.

Kaikkos-asia on Ruohonen-Lernerin mukaan nyt loppuunkäsitelty.

– Päätös oli oikea, ja vastaa perussuomalaisen eduskuntaryhmän vaatimusta. Huomenna on uusi päivä ja uudet asiat.

PS VERKKOTOIMITUS