Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja Risto Kalliorinne vastaa perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin kritiikkiin blogissaan. Hän ihmettelee, kuinka perussuomalaisten kannatus kasvaa työväestön keskuudessa, vaikka puolue hänen mukaansa nakertaa työväestön etuja.

– On jotenkin hämmentävää, että Soinin puolue ajaa jatkuvasti heikennyksiä työväestön asemaan suomalaisessa yhteiskunnassa, mutta kannatus vain nousee kohisten duunariporukoissa. Ilmeisesti perussuomalaisten kansallismieliset ja vanhoilliset mielipiteet vetoavat moneen miesduunariin, sillä poliittisista teoista ei voi löytää selitystä perussuomalaisten vetovoimaan työväestössä, Kalliorinne kirjoittaa.

Hän listaa muutamia väitteitä perussuomalaisten kauhuteoista työväestön parissa, mm. oululaiskansanedustaja Olli Immosen esittämistä sakkorangaistuksista laittomista lakoista. Hän toteaa, että käsitystä duunariammateista täytyisi laajentaa. Kolmivuorotyötä vääntävä pienipalkkainen lähihoitaja, siivooja, pätkätyömaailmassa rimpuileva kaupan kassa tai tarjoilija, ulkoistusuhan alla toimiva kuntatyöläinen tai vaikka kymppikioskilla aamusta iltaan pakertava pienyrittäjä on varmasti ansainnut arvonimen duunari, Kalliorinne arvioi.

PS VERKKOTOIMITUS