

YLE AREENA
Viikon 19/2014 luetuin
Kankaanniemi ja Soini tiukkoina: Puretaan Brysselin valtava byrokratia
Perussuomalaisten Timo Soini ja meppiehdokas Toimi Kankaaniemi olivat maanantai-iltana Ylen Susanne Päivärinnan tentittävänä.
Soini ei antanut vielä vastausta kysymykseen, kumpi britannialainen ”kilpakosija” sopisi perussuomalaisille paremmin, Itsenäisyyspuolue UKIP vai konservatiivit. Soini muistutti, että on käynyt kolme kertaa puhumassa konservatiivien puoluekokouksessa, joten heille ”kyllä kelvataan”. UKIP on perussuomalaisten nykyinen ryhmäkumppani EU:n EFD-ryhmässä.
– Meidän EFD-ryhmässä ei ole tällä hetkellä ryhmäkuria, mutta ECR:ssä on tiukempi ryhmäkuri. Jos vaihdetaan sinne, niin totta kai sääntöjen mukaan mennään muttei orjallisesti. Päälinjoissa, Soini puntaroi.
UKIP:ia lukuun ottamatta kaikki ovat Soinin mukaan sitä mieltä, että EU:n yhdentymiskehitys pitää pysäyttää. Lisäksi tulisi olla parempi mahdollisuus valvoa rajoja. Hän muistutti myös siitä, että uusi saksalainen AfD-puolue (Alternative für Deutschland) tulee saamaan 6-10 meppiä, eikä tule jäämään ryhmien ulkopuolelle.
– Istuu luultavasti meidän kanssamme, Soini arvioi.
Outo varmuus vakuuksista
Vaalitentti sai epätyypillisiä sävyjä, kun toimittaja ajautui Soinin kanssa sanasotaan Kreikka-vakuuksista.
– Meillä on vakuudet, Päivärinta totesi ja jatkoi:
– Valehteleeko valtionvarainministeriön lainsäädäntöneuvos Seppo Tanninen, kun hän sanoo että Suomella on yksiselitteisesti kiistattomat vakuudet?
Soini kiisti jyrkästi, että Suomella olisi vakuudet, ja muistutti Helsingin Sanomien etusivun ilmoituksesta, jossa Kreikka-järjestely paljastettiin tuottojenvaihtosopimukseksi. Edelleen hän muistutti valtionvarainministeriön salanneen laittomasti tuottojenvaihtosopimuksen.
Hän antoi myös selkeän lupauksen siitä, että jos perussuomalaiset nousee hallitukseen, puolue ei tule hyväksymään tukipaketteja tai uusien lainaerien maksua Kreikalle.
Kankaanniemi: Pitkän linjan EU-kriitikko
Kristillisdemokraattien entinen ministeri ja pitkäaikainen kansanedustaja Toimi Kankaanniemi tuli keskusteluun mukaan ohjelman puolessavälissä. Hän kertoi vanhan puolueensa kääntäneen kelkkansa, kun menivät Kataisen hallitukseen. Hänen mukaansa hallitus jatkaa Vanhasen ja Kiviniemen politiikkaa, jossa tukipaketteja jaetaan ja liittovaltiota viedään eteenpäin.
– Se ei käynyt minun omalletunnolleni, Kankaanniemi totesi.
Kankaanniemen mukaan euro on suomalaisille liian vahva valuutta, ja tämä heikentää työllisyyttä voimakkaasti.
Konkaripoliitikko kertoi unelmakseen sen, että Euroopan unioni palautettaisiin vapaakauppa-alueeksi. Myös Venäjä tulisi saada alueeseen mukaan. EU:n nykykehitys ei saanut häneltä ymmärrystä:
– Puretaan valtava byrokratia, joka Brysseliin on luotu.
Katso koko haastattelu Yle Areenalta >
PS VERKKOTOIMITUS
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Viikon suosituimmat


Seksuaalista väkivaltaa Saksassa torjuvat uimahallijulisteet saavat kritiikkiä – kuvissa ahdistelijoiksi esitetään valkoisia naisia ja miehiä
Kahdeksan alaikäistä tyttöä on joutunut seksuaalisen ahdistelun kohteeksi Saksan Gelnhausenin ulkouimalassa. Epäiltyinä on neljä syyrialaista miestä. Tapaus on herättänyt laajaa keskustelua Saksan uimahallien turvallisuudesta. Samalla Kölnin kaupungin uimahalleihin asennetut seksuaalisesta väkivallasta varoittavat julisteet ovat joutuneet arvostelun kohteeksi, sillä niiden katsotaan esittävän ahdistelijoina sellaisia ryhmiä, jotka tilastojen mukaan syyllistyvät näihin tekoihin kaikkein harvimmin.

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Teemu Keskisarja: Seuraavalla hallituskaudella osa Yle-verosta pitää ohjata riippumattomille ja puolueettomille medioille
Perussuomalaisten 1. varapuheenjohtaja Teemu Keskisarja esittää Yleisradion kutistamista siten, että seuraavalla hallituskaudella osa Yle-verosta ohjattaisiinkin riippumattomille ja puolueettomille medioille. - Yle-veron maksajat jatkossa valitkoot itse rahoituskohteita omissa veroilmoituksissaan, Keskisarja linjaa.

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Iranilaisjohtaja käynnisti varainkeruun Trumpin ja Netanjahun salamurhaa varten: ”Tätä tehdään Euroopassa 10–20 miljoonalla dollarilla”
Kovan linjan iranilainen islamistijohtaja Abdolmajid Kharaghaani on ilmoittanut sosiaalisessa mediassa varainkeruukampanjasta Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Israelin pääministerin Benjamin Netanjahun tappamiseksi. Myös Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n pääjohtaja Rafael Grossin pää on pölkyllä - hänelle vaaditaan teloitusta Iranin valtionmediassa.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.
Uusimmat

Ansiotuloverotuksen vähennykset tasaavat tulonjakoa Suomessa

Perussuomalaisten kannattajat erottuvat kaikkein menokriittisimpinä
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää