Viime viikon keskiviikkona kariutuivat keskitetyn palkkaratkaisun neuvottelut. Saivatko tuolloin EK ja Suomen Yrittäjät ennakkoon tiedon yhteisöveron laskusta 24,5 prosentista 20 prosenttiin? Julkisuudessa on tietovuodosta syytetty pääministeriä. Onkin syytä käynnistää tutkimus siitä, kertoiko pääministeri Jyrki Katainen kehysriihessä tehtävästä päätöksestä, ja jos kertoi, niin miksi.

– Näyttää siltä, että tieto vuodettiin keskiviikkona tarkoituksellisesti. Sitä puoltaa se, että mm. Suomen Yrittäjiltä tuli hyvin nopeasti torstaina valmiiksi hiottu tiedote, perussuomalaisten kansanedustaja Kaj Turunen sanoo.

– Ihmetystä on herättänyt myös se, ettei hallitus edistänyt päätöksellään keskitetyn palkkaratkaisun saavuttamista ja siten yhteiskuntarauhaa työmarkkinoille, Turunen jatkaa.

– On kysyttävä, torpedoiko pääministeri tarkoituksellisesti keskitetyn palkkaratkaisun, jos hän ennakkoon kertoi todennäköisen kehysriihen veropäätöksen. Halusiko pääministeri Katainen työntää kauhansa työmarkkinasoppaan paikallisen sopimisen edistämiseksi? ihmettelee Turunen.

PS VERKKOTOIMITUS

Tagit