Kansanedustaja Mika Niikko (ps.) kyseenalaistaa tasa-arvoista avioliittolakialoitetta koskevan kansalaisaloitteen tasa-arvokäsityksen. Hänen mukaansa aloitetta on tarjottu hyväksyttäväksi väärin perustein. Niikko on viettänyt yön Eduskunnassa varmistaakseen ensimmäisen puheenvuoron avioliittoasian käsittelyssä. Niikon mukaan avioliittolain muutoksen vaikutukset ulottuisivat myös samaa sukupuolta olevien adoptio-oikeuteen.

– Jos avioliitto ja lasten adoptio jatkossa koskee yhtäläisesti myös homo- ja transseksuaaleja, on asiaan suhtauduttava hyvin vakavasti. Olenkin torstain kansalaislakialoitekeskustelussa varautunut ottamaan paalupaikan ensimmäisen puheenvuoron pitäjänä, joka toki vaati sen, että olen tullut makuupusseineni kansliaan jonottamaan keskiviikkona iltapäivällä.

– On biologinen tosiasia, että vain mies ja nainen voi saada jälkeläisiä keskenään. Yksistään tämän luonnollisen havainnon perusteella jokaisen on halutessaan helppo ymmärtää, että lapsen luontainen kasvuympäristö on isän ja äidin muodostama perhe.

Lainsäädännöllä ei Niikon mukaan tule luoda sellaisia tilanteista, jossa lapselta viedään oikeus isyyteen ja äiteyteen.

– Kyseenalaistan kansalaisaloitteen käsityksen tasa-arvosta, sillä avioliitto instituutiona on jo tasa-arvoinen. Jokaisella avioliiton edellytykset täyttävällä miehellä ja naisella on oikeus se solmia. Jos joku ei halua mennä naimisiin vastakkaisen sukupuolen kansaa, pitäisikö vuosituhansia vanha yhteiskunnallinen instituutio muuttaa hänen ja hyvin pienen väestönosan  vuoksi? Vuonna 2012 avioliitossa oli 1 009 000 avioparia ja rekisteröityjä parisuhteita 2905, hän täsmentää.

PS VERKKOTOIMITUS