Käräjäoikeus on hylännyt kaikki Seppo Hauta-ahon perussuomalaista puoluetta kohtaan esittämät vaatimukset. Hauta-aho velvoitettiin maksamaan oikeudenkäyntikuluina 55 800 euroa.

Helsingin käräjäoikeus on hylännyt vuoden 2013 syyskuussa vireille tulleen perussuomalaisten puoluekokousta koskevan kanteen kokonaisuudessaan. Janakkalalaisen insinöörin Seppo Hauta-ahon jättämä kanne koski Joensuun puoluekokouksen lainmukaisuutta.

Oikeus päätti 10.10.2014 antamassaan päätöksessä joko hylätä Hauta-ahon esittämät vaatimuskohdat tai jättää ne tutkimatta. Oikeus velvoitti Hauta-ahon korvaamaan vastapuolen oikeudenkäyntikuluja 55 800 eurolla kuukauden kuluessa päätöksestä. Oikeus ei sovitellut oikeudenkäyntikuluja kuin vähäisiltä osin, koska tuomiokirjelmän mukaan ”asia ei ole ollut odotettavissa olevalta lopputulokseltaan erityisen epäselvä eikä kantajalla ole katsottava olleen muutoinkaan perusteltua syytä kanteen nostamiseen.”

Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo (ps.) otti päätöksen tyytyväisenä vastaan. Tulos oli hänen mukaansa juuri se, mitä odotettiinkin.

– On hienoa, että asia saatiin näinkin nopeasti päätökseen. Voitaisiinko nyt pikkuhiljaa keskittyä olennaisiin kysymyksiin, kuten Suomen talouden kääntämiseen takaisin nousu-uralle, Slunga-Poutsalo kysyy.

Terveiset lähtevät myös Yleisradiolle.

– Ylen Ajankohtainen kakkonen noteerasi taannoisen oikeudenkäynnin poikkeuksellisen näkyvästi. Noteerataankohan käräjäoikeuden päätös vastaavalla mittakaavalla, puoluesihteeri kysyy ja naurahtaa sitten omalle kysymykselleen.

Käräjäoikeuden tuomio ohessa (pdf, 10 Mb)

Matias Turkkila