Hallituksen sekoittama sote-sotku joudutaan selvittämään seuraavien eduskuntavaalien jälkeen. Näin arvioi keskustan varapuheenjohtaja Juha Rehula viikonloppuisessa blogissaan.

-Kuntarakenneuudistus on ajautumassa nykyhetkeäkin suurempiin vaikeuksiin. Moneen kertaan pettäneet aikataulut eivät pidä. Yksinkertaisesti aika ei enää riitä edes kaavailtujen selvitysten tekemiseen, vaikka laki saataisiinkin ulos eduskunnasta vielä ennen juhannusta. Sotesotkusolmuun ei ole näköpiirissä kestävää ja kauaskantoista ratkaisua. On hehkutettu Vuosikymmenten uudistusta?! Nyt ollaan väkisin ja vallan voimalla runnomassa läpi esitys, joka joudutaan avaamaan ja muuttamaan vaalien jälkeen, Rehula moittii.

Rehula otaksuu, että hallitus ottaa takapakkia jopa nykytilanteesta: rikkoo sellaista, mitä ei kannattaisi rikkoa ja lisää hallintoa, vaikka sitä piti purkaa.

– Hallituksesta on hyvää vauhtia tulossa toimitusministeristö. Sen itsensä kirjaamien isojen tavoitteiden toteutuminen on etääntymässä horisonttiin, Rehula arvioi ja kysyy, kestääkö Suomi tätä vielä kahta vuotta.

PS VERKKOTOIMITUS