Kokoomuksen piirissä aletaan jo etsiskellä seuraajaa puheenjohtaja Jyrki Kataiselle. Pääministerin puhdin arvellaan ehkä olevan jo lopussa.

Veteraanipuheenjohtaja, kansanedustaja Pertti Salolainen (kok.) oli Ylen haastattelussa huolissaan heränneistä spekulaatioista samalla, kun hän spekuloi itsekin.

– Kun siihen samaan liittyy sitten vielä puolueen kannatuksen lasku ja nämä hyvin hankalat poliittiset kysymykset, kuten sote, kuntauudistus ja niin poispäin, niin kyllä se tietysti tietynlaista huolta herättää, Salolainen ymmyrteli.

Salolainen piti luonnollisena, että Kataisen väsymys näkyy päälle päin.

– Tiedän omasta kokemuksesta, että kyllä siinä happi loppuu, Salolainen sanoi.

Nykypäivässä suositeltiin henkilön vaihtamista

Toinen veteraanipuheenjohtaja Ilkka Suominen (kok.) arvioi Kataisen jaksamista edellisessä Nykypäivässä, joka on kokoomuksen pää-äänenkannattaja. Suominen ei verhonnut kovin tarkasti toivettaan puheenjohtajan vaihtumisesta.

– Jos asetun ystäväni ja henkilön taakse, niin sanoisin että älä ole niin velvollisuudentuntoinen, että jatkat. Aika aikaa kutakin, olet ihan riittävän taakan kantanut, Suominen tuumaili haastattelussa.

Suomisen mukaan Kataisen kannattaisi ajatella ratkaisuja myös itsensä ja perheensä kannalta pelkän velvollisuuden kantamisen sijasta: ei pitäisi rääkätä yhtä ihmistä vain puolueen edun vuoksi.

– Niin paljon kuin Jyrkin vetovoima onkin kantanut tätä myönteistä puolta, niin tällaisessa tilanteessa jossa vastuu on rasitus, se ei ole yhdestä henkilöstä kiinni, Suominen puntaroi.

ps verkkotoimitus

Tagit