Fennovoiman lupaprosessi paljastaa nykyisten kansanedustajien todelliset kasvot. Äänestystuloksesta voidaan suoraan poimia ne, jotka tekevät puheiden lisäksi tekoja suomalaisen työn ja yrittämisen puolesta, sanoo perussuomalaisten EU-vaaliehdokas Jani Kolehmainen.

– On mielenkiintoista nähdä varsinkin sosiaalidemokraattien käyttäytyminen. Löytyykö sieltä tekoja duunarin puolesta? Vasemmistoliitto on jo menetetty. Vasemmistoliitto ja vihreät voisivat hyvin fuusioitua. Se parantaisi äänestäjien kuluttajasuojaa huomattavasti, Kolehmainen uskoo.

Saksan malli ei käy

Kolehmainen vetoaa perussuomalaisten eduskuntaryhmään, että sieltä tulisi syksyllä 38 puoltavaa ääntä ydinvoimaluvalle.

– Puolueemme eduskuntavaaliohjelmassa on selkeää tekstiä. Suomen on tavoiteltava 100 % omavaraisuutta sähköenergian tuotannossa. Ydin-, vesi- ja turvetuotannolla se on mahdollista toteuttaa ilman tuotantotukia. Syöttötariffien tapaisiin tuotantotukiin ei meillä ole vain yksinkertaisesti varaa.

– Saksan energiatiekartta ei käy Suomelle. Myös EU-komissiossa on vihdoinkin ymmärretty, että tuontiin nojautuva Saksan energiapolitiikka on mahdoton yhtälö teollisuuden kilpailukyvyn kannalta. Se myös rajoittaa ulkopoliittista liikkumatilaa kriisitilanteissa. Näin on jo käynyt Ukrainan ja Venäjän välisessä uhittelussa. Saksan johdolla EU voi vain antaa pyöreitä julkilausumia, koska pelätään Venäjän vastatoimia, Kolehmainen arvelee.

Suomalaista työtä

Kolehmaisen mielestä eduskunta noudattaisi EU-komission linjauksia ja vähentäisi energiatuontiriippuvuutta Venäjään, jos se antaisi Fennovoimalle periaateluvan.

– Hanhikiven voimalassakin on suomalaiset sormet katkaisijalla, vaikka venäläisellä Rosatomille on 34 prosentin osuus Fennovoimasta, Kolehmainen muistuttaa.

PS VERKKOTOIMITUS