– Suu loksahti auki ja haarukka pysähtyi puoliväliin, kuvailee vasemmistoliiton puoluesihteeri Marko Varajärvi reaktiotaan Kansan Uutisissa. Hän kuuli keskiviikkoiltana iltapalaa nauttiessaan tv-uutisista, että vasemmistoliiton paikallisyhdistys Raisio 2000 aikoo haastaa vasemmistoliiton oikeuteen.

Vasemmistoliitto on uhannut erottaa koko Raisio 2000 -puolueryhmän puolueesta, ellei se erota kansanedustaja Jyrki Yrttiahoa (vr.) jäsenyydestään. Jos näin kävisi, Yrttiaho joutuisi eroon puolueesta eikä voisi nousta puolueen riveissä kansanedustajaehdokkaaksi. Yrttiaho joutui vasemmistoliiton hampaisiin puhuttuaan keväällä SKP:n tilaisuudessa samaan aikaan, kun vasemmistoliitto piti puoluekokoustaan Tampereella. Yrttiaho on erotettu vasemmistoliiton eduskuntaryhkmästä yhdessä Markus Mustajärven kanssa heidän kieltäydyttyään hallitusyhteistyöstä.

”Otetaan rauhallisesti”

Varajärvi toivoo nyt kiistan kaikilta osapuolilta malttia.

– Otetaan nyt kaikki rauhallisesti tämä asia. Puoluehallituksen kokous on ihan kohta ja tähän palataan siellä.

Vasemmistoliiton puoluehallitus kokoontuu Karjalohjalla 31.8. – 1.9. Varajärvi sanoo, että hänellä on asiaan ratkaisuehdotus. Sitä hän ei KU:lle vielä paljastanut. Raisio 2000 -ryhmällä on KU:n mukaan vain kuusi jäsentä. Raisiossa on monta muutakin vasemmistoliiton paikallisosastoa.

ps verkkotoimitus