Vasemmistoliiton ay-siipi on yrmeissään SDP:n puheenjohtajan, valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen kovista terveisistä ay-liikkeelle hänen puhuessaan SDP:n eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Lahdessa.

Urpilainen kehotti ammattiliittoja pyrkimään maltilliseen tuloratkaisuun ja vaati järjestöiltä joustoa ja ”yhteistä vastuuta”, tai muuten ”ne eivät voi olettaa säilyttävänsä asemaansa kansakunnan kaapin päällä”.

Historiallista työväenpuolueen johtajalta

Tänä on historiallista työväenpuolueen johtajalta, arvioi Metallityöväenliiton vasemmistosiiven vetäjä Turja Lehtonen Kansan Uutisissa.

– Pidän historiallisena sitä, että työväenpuolueen puheenjohtaja heittää tuollaista kritiikkiä ”omiensa” suuntaan. Urpilaisen pitäisi ymmärtää, että kyllä suomalainen ammattiyhdistysliike on osannut ja osaa kantaa vastuunsa. Näytöt siitä ovat kiistattomat, Lehtonen sivaltaa.

Lehtonen rinnastaa Urpilaisen näkemykset kokoomuslaisen pääministerin Jyrki Kataisen Helsingin Sanomissa ilmaisemaan näkemykseen, jonka mukaan kilpailukyky paranee kilpailijamaita pienemmillä palkankorotuksilla.

– Nyt sekä Urpilaisen että Kataisen pitäisi lopettaa uhoaminen. Jos ratkaisu eväät löytyvät, sitten tulisi miettiä, mikä on valtiovallan panos mahdolliseen keskitettyyn ratkaisuun, hän vetoaa.

ps verkkotoimitus