KOLUMNI | Eduskuntaryhmän johtaja Leena Meri (ps.) kommentoi Yhdysvaltain ja Venäjän johtajien huippukokouksen jälkipyykkiä.

Kun seuraa mediaa, niin olisi vissiin ollut parempi ettei Trumpin ja Putinin tapaamista olisi järjestetty. Kamala huuto. Kaikki meni väärin. Trumpin olisi pitänyt uhota enemmän, määrätä enemmän, kumpi voitti, asusteet olivat vääriä jne.

Suomi sai samalla maana sellaista näkyvyyttä, jota se ei tule edes rahalla saamaan.

Itse ainakin käsitän välien parantamisen niin, että yritetään saada aikaan luottamus ja sitä kautta avata keskusteluyhteys. Kummallekin osapuolelle pitää jättää oikeus kasvojen säilyttämiseen – vai luuleeko joku aidosti, että julkinen nöyryytys ja haukkuminen on avain keskusteluyhteyteen?

Maailmanrauhasta puhutaan, mutta samaan aikaan toivotaan julkista riitaa ja mittelöä siitä, kumpi voitti. Ristiriitaista – eikö?

Jos Trump taas olisi uhonnut enemmän, olisi otsikoissa, että Trump vaarantaa öykkäröinnillään maailmanrauhan ja vain pahentaa asioita.

Kun esittäjä on väärä, on ihan sama mitä hän tekee, sillä hänet on etukäteen tuomittu epäonnistumaan, silti on hyvä että joillain on halua edes yrittää.

Leena Meri
Kansanedustaja,
Perussuomalaisen eduskuntaryhmän pj.