Laura Huhtasaari palasi huippukokousasiaan päivän toisessa paneelikeskustelussaan. Hän oli aiemmin päivällä korostanut suurvaltajohtajien keskusteluyhteyden avautumisen tärkeyttä.

Satakuntalaisten kansanedustajien paneelissa puhunut Laura Huhtasaari (ps.) piti erittäin hienona asiana sitä, että Suomi sai huippukokouksen ansiosta kansainvälistä huomiota kaikkialla maailmassa. Hän kiitteli erityisesti tasavallan presidenttiä Sauli Niinistöä, joka vältti tiukasti kokouksen puuttumasta suurvaltojen sisäpoliittisiin asioihin.

– Nyt täytyy kehua omaa presidenttiä Niinistöä. Hän pystyy pitämään katseen pallossa, Huhtasaari summasi.

– Nyt ei ole kysymys siitä, mitä mieltä joku on Putinista tai Trumpista tai heidän persoonastaan. Keskusteluyhteys on avattu, ja se on äärimmäisen tärkeää. Obamalla ja Putinilla ei keskustelu onnistunut.

Huhtasaari piti keskeisenä sitä, että suurvaltojen päämiehet keskustelivat kahdestaan.

– Politiikkaa tehdään aina myös henkilötasolla. Tästä on hyvä jatkaa. Aika näyttää, mikä on tämän tilaisuuden anti tulevaisuudessa. Jos keskusteluyhteyttä ei ole, ei tuloksiakaan voi tulla.

Tilaisuuden juontaja huikkasi väliin kysymyksen yleisölle ja kysyi, löytyykö joukosta joku, jonka mielestä kokous oli huono asia. Vain yksi käsi nousi.

SUOMEN UUTISET