

Laura Huhtasaari ja Li Andersson paneelikeskustelussa. / MTV3/KATSOMO
Median tuomio huippukokouksen annista synkkä, mutta Huhtasaari ja Andersson pitävät tärkeänä ydinasevaltojen johtajien keskusteluyhteyttä
Suomalainen media on arvioinut Helsingin huippukokouksen antia hyvin kärkkäästi. Analyysin kärki mukailee pitkälti liberaalin yhdysvaltalaisen median kaikkein kriittisimpiä arvioita. Mutta mitä mieltä poliitikot ovat asiasta? SuomiAreenan keskusteluissa puitiin Helsingin huippukokouksen antia. Perussuomalaisten Laura Huhtasaari ja vasemmistoliiton Li Andersson pitävät keskusteluyhteyden syntymistä tärkeänä.
Laura Huhtasaari viittasi puheenvuorossaan Harvardissa tehtyyn tutkimukseen, jonka mukaan 93 prosenttia Trumpia koskevasta uutisoinnista on negatiivista.
– Tuntuu siltä, että Trump on etukäteen tuomittu epäonnistumaan.
Mediassa on vatvottu Yhdysvaltain presidentin skismaa oman maansa tiedustelupalvelun kanssa. Huhtasaarelta kysyttiin kantaa asiaan, mutta hän totesi, ettei ota kantaa sisäpoliittisiin asioihin.
– Minusta tärkeää on se, että ydinasevaltioiden päämiesten keskusteluyhteys on avattu. Jos se on väärin avattu, niin sitten ihmettelen, ettei tähän kiinnitetä huomiota. Lisäksi minusta on naivia ajatella, että vain Venäjä olisi yrittänyt vaikuttaa Yhdysvaltain vaaleihin.
Li Andersson katsoi, ettei Suomessa saada aikaan suurta erimielisyyttä siitä, mitä tulee tämän tapaamisen merkitykseen.
– Se, mitä olen eri puolueiden johtajien lausumia seurannut, niin niissä hyvin laajasti pidetään tärkeänä keskusteluyhteyttä ja vuoropuhelua. Nähdään, että tämä on aina parempi vaihtoehto kuin se, että nämä herrat omissa kotimaissaan kävisivät jännitteitä lietsovaa monologia, Andersson totesi.
– Suomessa pidetään laajalti tärkeänä sitä, että käydään keskustelua. Jos tämä on askel aseistariisunnan suuntaan, jos tämä on askel jännitteiden lieventämisen suuntaan, jos tämä on askel siihen suuntaan, että ydinaseiden käytön uhka vähenee, niin ei kai tämä voi olla kenenkään mielestä huono uutinen, Andersson jatkoi.
Huhtasaaren mukaa suurvaltajohtajien on nyt helpompaa toimia jatkossa, kun puhevälit on nyt saatu kuntoon. Eräs asia jäi kuitenkin kaihertamaan:
– Trump halusi tavata kahden kesken. Olisin mielelläni halunnut kuulla sen keskustelun, Huhtasaari nauratti yleisöä.
Keskustelijat katsoivat Suomen selvinneen tilaisuudesta selkeänä voittajana.
Suomen Kuvalehden ja Kokoomuksen Nykypäivä-lehden järjestämässä paneelissa arvioitiin ajankohtaisia poliittisia kysymyksiä. Tilaisuuden juonsivat SK:n toimittaja Heikki Vento sekä Nykypäivän päätoimittaja Alberto Claramunt.
Tilaisuutta voi katsella täältä.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Leena Meri huippukokouksesta: ”Teet niin tai näin – aina väärinpäin!”

Trumpin ja Putinin tapaaminen oli menestys, jota liberaali media ei suostu tunnustamaan – näin Trumpia kannattava media raportoi Helsingin kokouksesta

Huhtasaari kehui Sauli Niinistön päästä varpaisiin

Ruotsidemokraatit tukevat perussuomalaisia: Maahanmuuttoa ei nähdä Suomessa vielä ongelmana – ”Tehkää kaikkenne, ettei tilanne mene yhtä pahaksi kuin Ruotsissa”
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Luonnonsuojelijat vastaan ilmakehäkiihkoilijat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää