Tampereella toimivan Lenin-museon toiminta itsenäisenä museo-organisaationa päättyy vuoden 2013 lopussa. Se on Neuvostoliiton historiaan keskittynyt erikoismuseo, joka avattiin jo vuonna 1946.

Museoiden omistajat Suomi-Venäjä-Seura ja Työväen museoyhdistys ovat vuosikokouksissaan toukokuun lopussa päättäneet, että Lenin-museon toimintaa kehitetään 1.1.2014 alkaen Työväenmuseo Werstaan toimesta. Sopimus yhdistymisestä allekirjoitetaan lähipäivinä. Museoiden fuusiota on valmisteltu viime syksystä lähtien.

Lenin-museon näyttelysalia pidetään paikkana, jossa Lenin ja Stalin kohtasivat ensimmäisen kerran vuonna 1905.

Nykyinen perusnäyttely on valmistunut jo vuonna 1982, se on käsikirjoitettu Moskovan Lenin-keskusmuseossa ja se edustaa museoiden tiedotteen mukaan brezneviläisen ajan historiantulkintaa, kertoo Kansan Uutiset ja kertoo museon linjan muuttuvan väistämättä fuusion jälkeen.

Sitä Kansan Uutiset ei kerro, että Tampereen Lenin-museo lienee nykyään maailman ainoa Lenin-museo. Kävijöiden joukossa profiloituvat kaupungissa vierailevat jäljellä olevien kommunistimaiden lähetystöt, joita piipahtelee museossa harvakseen vieläkin.

PS VERKKOTOIMITUS