

LEHTIKUVA
Louhelainen: Kriittisyys leimataan usein vihapuheeksi
Euroopan neuvoston parlamentaarinen yleiskokous kävi torstaiaamuna vilkkaan keskustelun naisiin kohdistuvasta väkivallasta Kölnin ja Hampurin uudenvuodenyön tapahtumien valossa. Suomen valtuuskunnasta keskusteluun osallistuivat kansanedustajat Anne Louhelainen (ps.) ja Anne Kalmari (kesk.).
Väkivalta lisääntynyt
Saksassa tehtyjen haastattelujen mukaan maahanmuutto on lisännyt naisiin kohdistuvaa väkivaltaa kuten pakkoavioliittoja, -prostituutiota ja kotiväkivaltaa. Maahanmuuttajanaisten ja -lasten lisäksi väkivalta on alkanut koskettaa myös kantaväestöön kuuluvia, kun ympäri Eurooppaa on raportoitu joukkoahdisteluista julkisilla paikoilla.
– On tärkeää ymmärtää, että eri uskonto tai ihonväri ei tee kenestäkään raiskaajaa. Mutta emme myöskään voi sulkea silmiämme ihmisoikeusloukkauksilta. Seksuaalisen ahdistelun tuomitseminen ei ole rasismia, Kalmari huomautti.
Naisten ja lasten voitava liikkua turvallisesti
Samoilla linjoilla oli Louhelainen, jonka mielestä asioista on voitava puhua niiden oikeilla nimillä, mutta rakentavasti ilman että rasistikortti heiluu.
– Naisten tasa-arvo ja oikeus fyysiseen koskemattomuuteen ovat perusihmisoikeuksia, joita meillä on totuttu kunnioittamaan. Suomalaiset naiset ja tytöt haluavat jatkossakin mennä kouluun, töihin ja harrastuksiinsa ilman, että heidän pitää pelätä liikkumista julkisilla paikoilla, Louhelainen totesi.
Medialla suuri vastuu
Hän muistutti, että Euroopan neuvoston pitää puhua myös enemmistön puolesta sekä suojella erityisesti naisten ja lasten oikeuksia.
– Myös medialla on suuri vastuu siitä, miten maahanmuuttoa ja naisiin kohdistuvaa väkivaltaa julkisuudessa käsitellään. Myös kielteisistä asioista pitää pystyä raportoimaan. Usein kriittisyys leimataan vihapuheeksi, Louhelainen totesi.
Luottamus horjuu
Jos media ei anna tapahtumista oikeaa kuvaa, se ruokkii kansanedustajien mukaan salaliittoteorioita ja väestöryhmien välisiä jännitteitä sekä horjuttaa luottamusta sekä median että viranomaisten toimintaan.
Suomessa turvapaikanhakijat kirjoittavat keskuksessa sitoumuksen, jossa he lupaavat noudattaa Suomen lainsäädäntöä ja perusarvoja. Kalmarin mielestä Suomella pitää olla oikeus lähettää takaisin ne turvapaikanhakijat, jotka eivät näin tee.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Oulun valtuustossa ehdotetaan itsepuolustuskursseja naisille ja tytöille
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Luonnonsuojelijat vastaan ilmakehäkiihkoilijat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Jengipomon pidätys Turkissa enteilee huumemarkkinoiden uusjakoa Pohjolassa – valtatyhjiö täytetään tavalla tai toisella
Rikollispomon pidätys Turkissa johtaa valtatyhjiöön Pohjoismaiden ja ennen kaikkea Ruotsin huumekaupassa. Myös kilpailevan jengin johtaja on maanpaossa, joten järjestäytyneen rikollisuuden mannerlaatat ovat liikkeessä. Tyhjiöillä on tapana täyttyä, tavalla tai toisella.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.

Antikainen: Hovioikeus tuomitsi HS-toimittajat maanpetosrikoksesta – mutta kuinka paljon salaisuuksia ehti vuotaa?
Helsingin Sanomien toimittajien teot eivät jättäneet tulkinnanvaraa niiden vakavuuden suhteen, perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen kirjoittaa.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää