Perussuomalaisten Oulun kaupunginvaltuutettu Jenna Simula jätti valtuustolle aloitteen itsepuolustuskurssien järjestämiseksi oululaisille naisille ja tytöille.

Aloitteessaan Simula viittaa Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan (MTS) julkaiseman kyselyyn, jonka mukaan suomalaisten turvattomuuden tunne on ennätyksellisen korkealla.

27 prosenttia raiskauksia ulkomaalaisten tekemiä

Eniten suomalaisten huoli oli kasvanut maahanmuuttajien määrän kasvun vuoksi.

– Ulkomaalaisten määrän kasvaessa on Suomeen rantautunut vastenmielisiä ilmiöitä, kuten niin kutsutut joukkoraiskaukset sekä naisten ja tyttöjen ahdistelu porukalla. Tilastojen valossa ulkomaalaisten tekemien raiskausten määrä on huolestuttava, peräti noin 27 prosenttia kaikista raiskauksista. Tämä kasvattaa ymmärrettävästi turvattomuuden tunnetta kaupunkilaisissa, Simula sanoo.

Naiset eivät uskalla liikkua yksin

Simulan saaman kuntalaispalautteen mukaan ulkona ei enää uskalleta liikkua yksin etenkään pimeän aikaan. Ratkaisuksi hän ehdottaa itsepuolustuskursseja, joilla harjoitellaan erilaisiin tilanteisiin varautumista ja itsepuolustusta.

– Ennakointi ja oikeanlainen toiminta tilanteessa voi estää esimerkiksi raiskausyrityksen. Suomalaisten naisten suurella vaivalla taistelemaa tasa-arvoa ja vapautta tulee puolustaa, Simula perustelee aloitettaan.

Kuvassa: Turvapaikanhakijat ahdistelivat naisia uudenvuoden yönä Saksan Kölnissä. Järjestetty joukkoahdistelu on poikinut jo yli 1 000 rikosilmoitusta seksuaalisesta ahdistelusta.

SUOMEN UUTISET

Tagit