Luonto-Liitto on päättänyt antaa Siilin piikki -palkinnon maa- ja metsätalousministeri Jari Koskiselle ja maa- ja metsätalousministeriölle. Palkinnon myönsi järjestön liittovaltuusto viikonloppuna Tampereella.

Siilin piikki on symbolinen palkinto, joka myönnetään ympäristön kannalta arveluttavista puheista tai teoista. Luonto-Liiton mielestä maa- ja metsätalousministeriö on unohtanut yhteiskunnan kokonaisedun ja keskittyy yksipuoliseen ja lyhytnäköiseen elinkeinojen edunvalvontaan.

Ministeriön toiminta vaarantaa uhanalaisten lajien tulevaisuuden metsissä ja vesistöissä. Ministeriö suhtautuu lajien uhanalaisuusarviointiin kuin mielipiteeseen, ja tutkimustieto sivuutetaan järjestelmällisesti. Ministeriö vähättelee julkisuudessa tutkijoiden asiantuntemusta, ja ministeri Koskinen on pyrkinyt kannanotoillaan rajoittamaan myös kansalaiskeskustelua.

– Jari Koskisen johtaman ministeriön tehtävä on edistää uusiutuvien luonnonvarojen kestävää käyttöä. Tämä ei toteudu, jos ministeriö suhtautuu tutkimustietoon ja luonnon monimuotoisuuden vähenemiseen vähättelevästi. Kestävyys on nyt unohdettu, sanoo Luonto-Liiton liittovaltuuston puheenjohtaja Senni Luosujärvi liiton tiedotteessa.

PS VERKKOTOIMITUS