Yhdeksästä Euroopan eri maasta lähtöisin olevat 73 parlamentaarikkoa haluavat poliittisen vallan takaisin EU:n jäsenmaille ja totaalisen stopin maahanmuutolle sekä islamille. Uuden ryhmän nimi on ”Identiteetti ja demokratia” ja se on europarlamentin ryhmistä viidenneksi suurin.

Porukka ei ole läheskään kaikista asioista yksimielinen, mutta jokaisella jäsenmaalla on oltava valta ja vastuu päättää omien kansalaistensa veroeuroista.

Unioni pitää uudistaa

Vaihtoehto Saksalle -puolueen johtohahmo Jörg Meuthen sanoo, ettei ryhmä ole hajottamassa Euroopan Unionia. Kyse on enemmänkin siitä, että jäsenvaltioita ei saa ajaa alas.

– EU:n valtaa pitää rajoittaa ja unioni pitää uudistaa, Meuthen muotoili Deutsche Wellen haastattelussa.

ID-ryhmän johtoon asettuu Italian Lega-puolueen Marco Zanni. Hän totesi ryhmän tiedotustilaisuudessa, että vaikka kaikki Euroopan parlamentin maahanmuutto- ja EU-kriittiset puolueet eivät ryhmään kuulukaan, yhteistyö kaikkien kesken on avointa ja mahdollista.

Tositoimiin heinäkuussa

Eräs suurimmista eroista ID-puolueiden välillä on suhtautuminen Venäjään ja sen toimiin lähialueillaan. Italian Lega ja Ranskan Marine Le Penin Kansallinen liitto kannattavat läheisempää suhdetta Venäjän kanssa, kun taas Skandinavian ja Baltian ryhmäläiset näkevät Venäjän myös uhkana.

Identiteetti ja Demokratia-ryhmällä on 73 jäsentä Euroopan parlamentin 751 jäsenestä. Perussuomalaiset ryhmän jäsenet ovat Laura Huhtasaari ja Teuvo Hakkarainen. Uusi EU-parlamentti kokoontuu ensimäisen kerran heinäkuun alussa Strasbourgissa järjestäytymisistuntoon ja valitsee itselleen puheenjohtajan. Euroopan komission puheenjohtaja valitaan myöhemmin heinäkuussa.

Suomen Uutiset