STTK:n puheenjohtaja Mikko Mäenpää (sd.) hylkää jyrkästi EK:n esittämän nollalinjan parhaillaan käytävissä tupo-tunnusteluissa. Mäenpää ilmoitti SDP:n Demokraatille ennen keskiviikon neuvonpitoa olevansa tuloksen suhteen kyyninen ja varovainen.

– EK ilmeisesti luulee, että jatkamme vanhaa sopimusta tuosta vain ilman mitään muutoksia ja nollalinjalla. Me haemme kunnon sopimusta, jossa on mukana ansiotasoa ja laadullisia kysymyksiä, Mäenpää linjasi.

– Emmehän me voi tehdä sopimusta, josta jäsenliitot vuoden päästä sanovat, että huijasitte. Ja vielä nousukauden kynnyksellä. Kyllä me haemme hyvää sopimusta jäsenistölle, Mäenpää painottaa.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly (sd.) puolestaan toivoi Demokraatille, että perjantaiksi saataisiin aikaiseksi hahmotus, onko sopimusta mahdollista ylipäätään saada aikaan. SAK:n hallitus kokoontuu maanantaina arvioimaan tilannetta.

Mäenpää kertoi keskiviikkoaamuna Ylen Ykkösaamussa, että ensin neuvotellaan vuoden lopussa päättyvien työehtosopimusten pidentämisestä ensi vuodelle. Vuoden 2015 palkoista neuvoteltaisiin vuoden 2014 lopussa.

Mäenpään mukaan aikataulu on erittäin kireä ja edellyttää pitkiä neuvotteluja hallituksen maaliskuun lopussa olevaan kehysriiheen saakka.