Perussuomalaisten kansanedustaja Jani Mäkelän mielestä ilmastokeskustelussa tulisi kiinnittää huomio oikeisiin ongelmiin ja todellisiin saastuttajamaihin.

– Julkinen keskustelu viime aikoina on keskittynyt ilmastoasioihin. Huoli elinympäristöstä on yhteinen ja aiheellinen. Toimet ympäristön suojelemiseksi tulee valita niistä, joilla on todella vaikutusta ja jotka ovat käytännössä mahdollisia toteuttaa, Mäkelä kirjoittaa Uuden Suomen blogissaan.

– Pelkkä moraalinen paremmuus ei auta ympäristöä ja väärät liian kunnianhimoiset keinot voivat vaarantaa maamme kilpailukyvyn.

Elämisen kustannukset eivät saa enää nousta

Mäkelä huomauttaa, että Suomen osuus päästöistä on liian pieni ratkaisemaan kokonaisuutta.

– Maamme pitkät etäisyydet tekevät yksityisautoilusta välttämättömyyden monille ja kalliit sähköautot yleistyvät vain hitaasti. Rakennusten lämmitys vaatii meillä paljon energiaa, eivätkä elämisen, asumisen ja työskentelyn kustannukset saa enää nousta Suomessa.

– Suomi on yksi harvoista maista, jotka ovat ryhtyneet toimiin ilmaston pelastamiseksi. Syy tähän selviää helposti eurooppalaista keskustelua seuraamalla. Tosiasia on, etteivät ilmastoasiat ole EU-maissa läheskään Suomen tavoin pinnalla keskustelussa. Ja jos ne eivät kiinnosta todella edes eurooppalaisia, ketä muita ne kiinnostavat senkään vertaa? Mäkelä kysyy.

Suomalaisen suosiminen on ekoteko

Mäkelä listaa keinoja, joihin voidaan tarttua vahingoittamatta kansallista etuamme.

– Sähköä tarvitaan tulevaisuudessa enemmän ja sen tuottamiseen on ilmaston kannalta välttämätöntä rakentaa lisää ydinvoimaa korvaamaan kasvihuonekaasuja tuottavia polttoaineita.

– Kotimaisten tuotteiden ja suomalaisen teollisuuden suosiminen ovat ekotekoja.
Tuontitavaralle voitaisiin säätää ilmastovero ja sosiaaliturvan tänne houkuttelemaa maahanmuuttoa pitäisi rajoittaa myös ilmastosyistä, Mäkelä sanoo.

Mäkelä myös suosisi lähiruokaa jo huoltovarmuudenkin takia.

– Ekologisuus tulee sen päälle. Metsävarojemme kestävän hyödyntämisen ja vientiteollisuuden selkärankamme metsäteollisuuden edistämisen tulee olla politiikan keskiössä.

SUOMEN UUTISET