Perussuomalaisten politiikan keskeisenä kantimena on aina ollut: ensin suomalainen työ ja yrittäminen, jos sitten aikaa ja rahaa jää, niin maailman parantaminen. Tämä pätee myös ilmastopolitiikassa.

Viime aikoina on julkisuudessa puhuttu runsaasti energia- ja ilmastopoliittisista linjauksista maassamme. Tähän on luonnollisesti vaikuttanut se, että Kansainvälinen ilmastopaneeli (IPCC) julkaisi viime kuussa oman raporttinsa aiheesta.

Raportissa IPCC totesi, että ilmasto on lämmennyt oletettua nopeammin. Samassa yhteydessä Suomen Ilmastopaneelin toimijat ovat todenneet, että etenkin metsähakkuita tulisi voimallisesti tämän johdosta rajoittaa jatkossa Suomessa, jotta ilmastonlämpeneminen voitaisiin edelleen pitää 1,5 asteessa esiteolliseen aikaan verrattuna.

Demareilla vastuuton linja

Tämän jälkeen julkisuudessa on sekä eräiden muiden tutkijoiden, että poliitikkojen suulla kuultu samanlaista ”mantraa”. Eräs tällainen toimija on ollut SDP- ja sen puheenjohtaja Antti Rinne. Hänen mielestään Suomessa hakataan metsiä liian paljon suhteessa hiilinieluun.

– Suomeksi se tarkoittaa sitä, että puun käyttöä kertakäyttötuotteisiin ja polttoaineisiin pitää uudelleen harkita, Rinne on todennut ja koko vihervasemmisto on ollut samaa mieltä.

– Lausunto on meidän perussuomalaisten mielestä täysin vastuuton, sillä se vaarantaa sekä Suomen teollisuuden työpaikat, että etenkin nyt käynnissä olevat tehdashankkeet, eduskuntaryhmä toteaa.

Suomalainen tuote on ekoteko

Perussuomalaisten politiikan keskeisenä kantimena on aina ollut: ensin suomalainen työ ja yrittäminen, jos sitten aikaa ja rahaa jää, niin maailman parantaminen.

– Tämä linja pitää myös energia- ja ilmastopolitiikasta puhuttaessa. Lisäksi haluamme muistuttaa, että jos me emme Suomessa tee tuotteita markkinoille, niin joku muu tekee. Se ei ole ekoteko.

– Meidän poliittisten toimijoiden ja puolueiden tulee huolehtia voimallisesti siitä, että metsäteollisuuden toimintaympäristö pysyy riittävän kilpailukykyisenä. Vain täten takaamme alalle myös menestysmahdollisuudet tulevaisuutta ajatellen. Tähän me perussuomalaiset olemme ainakin sitoutuneet, ryhmässä painotetaan.

SUOMEN UUTISET