Perussuomalaisten kansanedustaja Hanna Mäntylä on jättänyt lisätalousarvioaloitteet koskien Soklin ratahankkeen aloittamista sekä Laurila-Tornio/Haaparanta-radan sähköistämisestä. Mäntylä katsoo, että molemmat ratahankkeet on saatava välittömästi käyntiin.

– Hallituksen budjettiriihessä, vastoin annettuja lupauksia, ratahankkeelle ei löytynyt rahoitusta. Jos tahtoa olisi ollut, niin useammalle vuodelle jakautuvalle ratahankkeelle olisi löytynyt valtiolta rahoitus, Mäntylä toteaa.

Soklin ratahankkeen Mäntylä näkee koko Lapin kannalta merkittävänä niin suorien kuin välillisten vaikutusten kautta.

– On ikävää, jos Lapin kannalta näin merkittävä hanke jää tekemättä, kun ei ole rohkeutta. Seuraavan hallituksen on kannettava vastuu, kun istuva hallitus ei siihen pysty.

Laurila-Tornio/Haaparanta välin sähköistyksestä on puhuttu pitkään, ja myös tämä hanke on saatava Mäntylän mukaan käyntiin. Tornio-Haaparanta on Suomen vilkkain maaliikenteen raja-asema.

– Perämerenkaaren alueelle olisi saatava toimiva raideliikenne. Sillä lisättäisi monia alueen kehittämismahdollisuuksia. Myös tämä ratahanke jäi ilman rahoitusta hallituksen budjettiriihessä. Hankkeen arvioidut kustannukset olisivat kokonaisuudessaan noin 10 miljoonaa euroa, Mäntylä muistuttaa.