Helsingin valtuustossa nähtiin viime keskiviikkona eriskummallinen näytelmä, jossa vihervasemmisto vaati, ettei ”kaupungin tiloja ja alueita käytetä esimerkiksi YK:n rotusyrjinnän vastaista sopimusta rikkoviin tilaisuuksiin, tai väkivaltaisen toiminnan harjoittamiseen tai suunnitteluun”. Rauhallisesti alkaneesta debatista kehkeytyi erittäin kovasanainen mittelö perussuomalaisten ja vihervasemmiston välillä.

Helsingin kaupunginvaltuutettuna toimiva puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps.) kysyi keskustelun alkupuolella, keitä aiottu kielto koskee. Kansliapäällikkö Sami Sarvilinna totesi, ettei tiedä.

Halla-aho esitti epätietoisuuden vuoksi asian palauttamista takaisin valmisteltavaksi, jotta asiaan saataisiin selvyyttä. Hän perusteli: Epämääräiset ja väljät muotoilut johtavat herkästi mielivaltaan ja viranomaispäätösten politisoitumiseen sekä ratkaisuihin, joita joudutaan puimaan oikeudessa. Ihmisten ja yhteisöjen yhdenmukaisen kohtelun ja oikeusturvan kannalta on välttämätöntä, että se, mitä kaupunginhallituksen esityksessä oikeasti tarkoitetaan, avataan ja määritellään.”

Tämä ei käynyt vihervasemmistolle, jonka riveistä triggeröidyttiin oikein urakalla.

Kiihtyvän hullunmyllyn tunnelmaa on vaikeaa kuvailla millään muulla kuin toteamalla, että ”katso itse”:

Kaupunginvaltuuston kokous, videokooste Helsinkikanavalta. Youtube, 4 min 56 sek.

Video on katseltavissa myös Facebookissa.

SUOMEN UUTISET