Komissaari Jyrki Katainen rinnasti nationalistit terroristeihin ja hän väitti kansalaisten vaativan EU:n integraation syventämistä. Hän nosti kepinnokkaan populistit ja nationalistit ja kertoi välittävänsä EU:ssa viestiä siitä, ettei näiden porukoiden kanssa tule toimia yhdessä.

En tiedä, mihin hän perustaa väitteen kansalaisten halusta EU-intergraation syventämiseen. En ainakaan ole sitä Suomessa havainnut. En myöskään ymmärrä, miten terrorismia estetään EU-integraation syventämisellä. En myöskään tiedä, keitä hän tarkoitti nationalisteilla tai populisteilla, kun hän ei sitä kertonut.

Nationalismi eli kansallisuusaate on aate, joka korostaa kansakuntien merkitystä kulttuurissa tai politiikassa. Johonkin kansaan kuuluvat ihmiset ilmentävät nationalistista ajattelutapaa, mikäli he välittävät kansallisesta identiteetistään tai pyrkivät saavuttamaan (tai säilyttämään) itsemääräämisoikeuden.

Näin kansallisena veteraanipäivänä mietin, että sotiemme veteraanit ja lotat tekivät kaikkensa Suomen itsenäisyyden eteen. Syynä siihen oli tietysti rakkaus Suomea ja isänmaatamme kohtaan. Olisivatko hekin nykypäivän terroristeja Kataisen määritelmän mukaan?

Mitä pahaa on siinä, että kyseenalaistaa EU-intergraation syventämisen, haluaa palauttaa Suomelle enemmän määräysvaltaa omissa asioissaan tai, että haluaa olla ylpeä omasta isänmaastaan? Onko se Kataisen tarkoittamaa populisimia ja nationalismia, joka rinnastuu terrorismiin? Haluaako Katainen, että olisi yksimielinen ja myhäilevä Suomi, joka ei kehtaisi vastustaa eikä kyseenalaistaa mitään, etteivät vaan sedät EU:ssa katsoisi meitä pahalla silmällä?

Olen huomannut, että moni haluaisi hiljentää meidät perussuomalaiset, sillä olemme aina olleet moniääninen kyseenalaistajien puolue. Sehän on perinteisesti ollut Suomessa paha asia. Jo kouluaikoinani huomasin, että oli toivottavaa tehdä kuten sanotaan. Kiltit tytöt kun ei turhia kysele.

Hyvää kansallista veteraanipäivää ja kiitos sotiemme veteraanit!

Leena Meri
kansanedustaja (ps.)

Tagit