Kansalaisaloite perintö- ja lahjaveron poistamiseksi on saavuttanut vaadittavat 50 000 allekirjoitusta ja se etenee eduskunnan käsiteltäväksi.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri ihmettelee SDP:n vastahakoisuutta perintöveron poistamiseen. Demareiden leiristä muun muassa kansanedustaja Timo Harakka on sanonut perintöveroa markkinatalouden parhaaksi veroksi.

– SDP ei ole ihan kartalla todetessaan: ”Perintö- ja lahjavero on markkinatalouden paras vero. Se ei kohdistu työhön, vaan ansaitsemattomaan tuloon. Se on oikeudenmukainen ja taloutta tehostava vero.”

– Moni menettää puolisonsa nuorena ja jää alaikäisten lasten kanssa ilman toista vanhempaa. Vaikka veroja ei tulisi maksettavaksi vähennysten vuoksi paljon, niin siinä tilanteessa ei enää veroja kaipaa maksettavaksi alaikäisten lasten osuudesta, Meri kirjoittaa Facebookissa.

Verotus kaipaa uudistusta

Meren mielestä myöskään lesken hallitessa kuolinpesää jakamattomana, ei ole järkevää verottaa ihmisiä, jotka eivät todellisuudessa saa omaisuutta haltuunsa vielä useisiin vuosiin.

– Verotus kaipaa uudistusta erityisesti lesken ja lasten aseman selkeyttämiseksi sekä lesken hallinta-ajan rauhoittamiseksi verotukselta. Perittävän asunto voitaisiin rajata kokonaan pois perintöveron alaisuudesta.

SUOMEN UUTISET