Metalliliiton puheenjohtaja Riku Aalto (sd.) moittii rankasti maan omaa hallitusta ja sen politiikkaa.

– Toivoisin, että maan ja puolueiden johdosta löytyisi todellista johtajuutta. Sitä on nähty nyt aivan liian vähän. Asiat venyvät ja paukkuvat, mutta valmista ei tahdo tulla. Se on kovin huono asia, sillä juuri nyt tarvittaisiin todellisia suunnannäyttäjiä ja vastuun kantajia, Aalto vetoaa.

– Kymmenien tuhansien teollisten työpaikkojen häviämisen pitäisi jo vihdoin soittaa hälytyskelloja päättäjien päissä. Tarvitaan suunnanmuutosta, tarvitaan teollispoliittista strategiaa, tarvitaan uusia työpaikkoja luovaa kasvustrategiaa, Aalto vaatii.

Aalto puhui keskiviikkona Metalliliiton liittovaltuuston kevätkokouksessa Tampereella. Kova puhe saattaa liittyä SDP:n tuoreeseen ministerikierrätykseen, joka heikensi entisestään puolueen yhteyttä teollisuustyöläisiä palvelevaan ay-liikkeeseen. Erotettu opetusministeri Jukka Gustafsson (sd.) työskenteli aikoinaan kuusi vuotta Laivateollisuuden telakalla Turussa. Hänet ministerinä korvannut Krista Kiuru (sd.) on ammatiltaan opettaja, kuten myös SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen (sd.).

ps verkkotoimitus