Vihreiden eurovaaliohjelmasta ei ponnekkuutta puutu. Se peräänkuuluttaa taistelua veronkiertoa vastaan ja vaatii toimia veronkierron ja harmaan talouden estämiseksi EU:ssa. Mutta miten on vihreiden meppiehdokkaiden oman taloudenpidon laita? Siitä kirjoittaa korruptionvastaista työtä pitkään tehnyt poliisitaustainen Mika Raatikainen (ps.) blogissaan.

Meppiehdokas Mika Raatikainen nostaa kirjoituksessaan esimerkeiksi vihreiden kärkiehdokkaat Ville Niinistön ja Heidi Hautalan. Hän kirjoittaa:

”Tässä kohtaa on kuitenkin hyvä muistaa, että Hautalan toimiessa kehitysministerinä ja jäsenenä harmaan talouden vastaisessa ministerityöryhmässä Kataisen hallituksessa Hautala oli otsikoissa maksettuaan kotinsa remontin käteisellä ja jätettyään eläkemaksut maksamatta. Myös palkkion suuruudesta oli epäselvyyttä, Hautalan itsensä mukaan ”lasku oli korkeintaan sata euroa” ja remontin tekijän mukaan hän oli saanut ministeriltä yli 600 euron pimeän korvauksen. Tämän lisäksi hän myönsi maksaneensa kotiaan siivonneelle maahanmuuttajalle palkan pimeästi. Lopulta Hautala erosi ministerinpestistään painostettuaan asiattomasti Arctia Shippingin johtoa.”

”Myös Ville Niinistöllä on ollut ongelmia lain noudattamisen ja verojen maksamisen kanssa. Vuonna 2013 ympäristöministerinä toimiessaan Niinistö ajoi lainvastaisesti Suomessa Ruotsiin rekisteröidyllä autolla ja joutui lopulta maksamaan lähes 5000 euron autoverot. Hän vetosi tietämättömyyteensä.”

– Jokainen voi miettiä, mikä on vihreiden kärkiehdokkaiden uskottavuus korruption vastaisessa työssä, kun he eivät ole hoitaneet edes omaa pesäänsä kunnolla, Raatikainen summaa.

Niinistön epäselvyyksistä kirjoitti HS, Hautalan pimeistä maksuista IS. Molemmat uutiset ovat vuodelta 2013.

SUOMEN UUTISET